Latvijā pastiprinās ielu tirgotāju uzraudzību

© Sputnik / Sergey MelkonovRiga Flea Market 2018
Riga Flea Market 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ministru Kabineta komiteja atbalstījusi Ekonomikas ministrijas piedāvājumu par ielu tirgotāju uzraudzības pasākumu pastiprināšanu.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Ekonomikas ministrijas datiem, ielu tirdzniecības nozarē notiek pārāk daudz pārkāpumu, vēsta Latvijas Radio 4.

Pārkāpumu vidū ir nodokļu nemaksāšana, tirdzniecība tam neparedzētās vietās un informācijas trūkums par preces izcelsmi.

Līdz ar to Ekonomikas ministrija sagatavojusi kontroles pastiprināšanas projektu šajā nozarē.

Терминал для безналичной оплаты - Sputnik Latvija
Čeku loterija Latvijā: tirdzniecības uzplaukums un trīs miljoni eiro

Pirmdien, 10. decembrī, iestādes piedāvājumus atbalstīja valdības komiteja.

Pēc Ekonomikas ministrijas Iekšējā tirgus departamenta direktores Ingas Apsītes sacītā, pērnā gada vidū tika pastiprināti noteikumi, kuri nosaka tirdzniecību tirgos un ielu tirdzniecību.

"Konstatējām, ka pārkāpumu ielu tirdzniecībā vēl aizvien ir daudz, un uzraudzības iestādēm, kas ir VID, Pārtikas un veterinārais dienests, Valsts policija, pašvaldības policija, tās tika aicinātas tiešām vērtēt riskus šajā tirdzniecības veidā. Šīm uzraudzības iestādēm, viņas ir aicinātas vairāk pievērst uzmanību ielu tirdzniecībai un stiprināt uzraudzības aktivitātes," - pateica Apsīte.

Viņa norādīja, ka pārkāpumu joprojām esot daudz un aicināja uzraudzības iestādes – Valsts ieņēmumu dienestu, Pārtikas un veterināro dienestu, Valsts policiju un pašvaldību policiju izvērtēt šo tirdzniecības veidu riskus.

Ziņu lente
0