Ģimenes ārsti atkal nevar izmantot e-veselību

© Sputnik / Sergey MelkonovОперационная в больнице им. Паула Страдиня
Операционная в больнице им. Паула Страдиня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
E-nosūtījuma funkcijas izmantošana no Jaunā gada kļūs obligāta, taču pagaidām ģimenes ārsti nevar to notestēt pat brīvprātīgi.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. No 2019. gada 1. janvāra ārsta nosūtījumu sagatavošana elektroniskās veselības sistēmā kļūs obligāta, taču Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas locekļu sanāksmē noskaidrojies, ka pēdējās nedēļas laikā nevienam nav izdevies izrakstīt e-nosūtījumu, vēsta Rus.db.lv.

Pagājušajā nedēļā Nacionālais veselības dienests nosūtīja ģimenes ārstiem atgādinājumu par to, ka no 2019. gada 1. janvāra Latvijā plānots uzsākt e-nosūtījumu izmantošanu, un paziņoja, ka šobrīd e-nosūtījumu funkcionalitāti testē integratori un izstrādātāji.

Градусник и таблетки - Sputnik Latvija
Līga Kozlovska: e-veselība neļauj izrakstīt lētās zāles

Taču, kā pastāstīja asociācijas prezidente Sarmīte Veide, e-veselības portāls paredzēts vienīgi speciālistu konsultāciju nosūtījumu izrakstīšanai, diagnožu saraksts ir nepilns, haotisks un grūti lietojams, turklāt nevar pievienot analīžu rezultātus un nav zināms, vai e-nosūtījumu būs iespējams atkārtot.

Veide uzskata, ka tā kā e-nosūtījums šobrīd nedarbojas, un ģimenes ārsti nevar to notestēt pat brīvprātīgi, tā izsludinātā ieviešana un pilnvērtīga izmantošana no Jaunā gada nav iespējama.

Iepriekš ģimenes ārsti sūdzējās, ka sistēmā slikti un lēni strādā e-slimības lapu un e-recepšu izrakstīšana, un pat grasījās sarīkot streiku, ja e-veselība nesāks darboties bez traucējumiem.

Ziņu lente
0