Krievijas ārlietu ministrs: ASV negatīvi ietekmē globālo tirdzniecības sistēmu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция министра иностранных дел РФ С. Лаврова
Пресс-конференция министра иностранных дел РФ С. Лаврова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir pārliecināts, ka ASV administrācija galu galā izpratīs nepieciešamību strādāt kolektīvi un ievērot noteikumus.

RĪGA, 11. decembris - Sputnik. Krievija vēlas saglabāt atvērtu globālo tirdzniecības sistēmu, taču to neveicina ASV, kas sāk tirdzniecības karus, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.

"Mēs vēlamies, lai globālā tirdzniecības sistēma saglabātos atvērta, lai tā vispār saglabātos. Protams, to neveicina Vašingtonas darbības, kas jau pārveidojusi Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības zonu, atteikusies no Klusā okeāna partnerības," – atklāja S.Lavrovs intervijā Kazahstānas ziņu aģentūrai "Habar".

Viņš piezīmēja, ka ir ļoti grūti prognozēt, kas stāsies vietā.

"Mūsu amerikāņu kolēģi nepārprotami uzskata, ka viņu ekonomiskais spēks, kā izteicās ASV prezidents Donalds Tramps, ļauj risināt visus jautājumus vienatnē, ne īpaši rūpējoties par kaut kādām daudzpusīgām struktūrām un necenšoties pildīt saistības, ko ASV uzņēmušās agrāk, bet šī administrācija pēkšņi uzskata par novecojušām," – apliecināja politiķis.

Pie tam KF Ārlietu ministrijas vadītājs ir pārliecināts, ka ASV administrācija galu galā izpratīs, ka nepieciešams "strādāt kolektīvi un tomēr ievērot noteikumus, ko esam daudzu gadu desmitu laikā izstrādājuši Pasaules tirdzniecības organizācijai".

Ziņu lente
0