Politika

Pabriks atteicās veidot valdību, lai nesanaidotu partijas

© Sputnik / Sergey MelkonovАртис Пабрикс - член партии "Для развития/За!"
Артис Пабрикс - член партии Для развития/За! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidentam būs jāmeklē jauns premjera kandidāts - Artis Pabriks atteicās nominēties šīm amatam.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Partiju apvienības "Attīstībai/par!" pārstāvis Artis Pabriks atsaucis savu kandidatūru premjerministra amatam.

"Situācijā, kad rīcībspējīgas valdības izveidošana ir Latvijas stabilas attīstības priekšnoteikums, un mana kandidatūra atsevišķu politiķu aizvainojuma un ambīciju dēļ varētu traucēt vienoties, esmu pieņēmis lēmumu atteikties no Ministru prezidenta amata kandidāta nominācijas," – paziņojis Pabriks savā Facebook lapā.

"Es nekad neesmu stādījis savas personiskās ambīcijas augstāk par valsts interesēm. Manuprāt, politiķa uzdevums nav iegūt varu ejot "pāri līķiem" - tikai tādēļ, lai nonāktu kāda kabineta portretu galerijā. Politiķa uzdevums ir runāt, pārliecināt, censties rast kompromisu un arī piekāpties, ja tas ir sabiedrības un valsts interesēs.

Šobrīd bezatbildīgi politiķi cenšās iegūt reitinga punktus ar elkoņiem un skaļiem paziņojumiem mēģina izkarot sev vietu varas olimpā, šķeļot sabiedrību, apmelojot konkurentus un pildot oligarhu rīkojumus.

Бывший министр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Galamērķis – Brisele: Šadurskis pameta izglītības ministrijas vadītāja amatu

Tas nav un nekad nav bijis mans ceļš politikā. Es aizgāju no Eiropas Parlamenta, lai vestu politikā jaunus cilvēkus, lai būtu noderīgs Latvijai, strādājot šeit uz vietas, jo uzskatu, ka šobrīd mūsu dzimtenes nākotne izšķiras šeit, uz vietas, nevis Briselē vai Strasbūrā. Tas mums ir izdevies. Esmu devis solījumu Latvijas cilvēkiem un arī turpmāk izmantošu savas zināšanas un pieredzi, lai strādātu valsts labā - parlamentā vai valdībā," – viņš uzrakstīja.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis tikās ar Saeimā ievēlēto politisko partiju frakciju vadītājiem, lai apspriestu ar viņiem valdības veidošanas procesu. Vakar prezidents atsauca Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru premjera amatam un paziņojis, ka grasās turpināt meklēt kandidātu, kuru viņš varētu nominēt premjera amatam.

Oktobra beigās prezidents paziņoja, ka izvēlējies trīs pretendentus premjerministra amatam: Gobzemu, Jāni Bordānu (JKP) un Arti Pabriku ("Attīstībai/Par!"). Bordāns jau mēģināja izveidot valdību, un šis mēģinājums izrādījies neveiksmīgs, tāpēc nākamais rindā bija Pabriks, bet tagad prezidentam būs jāmeklē jauns kandidāts.

Ziņu lente
0