Politika

ASV atcēlušas saviem pilsoņiem rekomendācijas nebraukt uz Krieviju

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasФлаги США и России
Флаги США и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taču ASV joprojām iesaka atturēties no braucieniem uz Krimu un Ziemeļkaukāzu, kur amerikāņiem, pēc Valsts departamenta domām, draud reālas briesmas.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Savienotās Valstis izslēgušas Krieviju no apmeklēšanai neieteicamo valstu saraksta, vēsta RIA Novosti. Tas kļuva zināms no Valsts departamenta paziņojuma iestādes mājaslapā.

XXIII Международная конференция Балтийского форума Русские на западе - Sputnik Latvija
Bijušais ASV vēstnieks Latvijā: "Mācieties krievu valodu ekonomisku apsvērumu labad"

Krievija pārvietojusies no trešās bīstamības kategorijas valstu saraksta ("jāpārskata brauciens") uz otrās kategorijas sarakstu ("jāizrāda paaugstināta uzmanība").

Kopumā ir četras kategorijas. Pirmās kategorijas valstīs jāizrāda "ierasta" uzmanība, valstis un reģioni no ceturtās kategorijas ir aizliegti apmeklēšanai.

Taču ASV joprojām iesaka atturēties no braucieniem uz Krimu un Ziemeļkaukāzu, kur amerikāņiem, pēc Valsts departamenta domām, draud reālas briesmas.

Vēstniecības reakcija

Tagad Krievija atrodas vienā kategorijā ar Lielbritāniju, Vāciju, Franciju, Dāniju.

"Ar apmierinātību uztvērām Valsts departamenta nepamatoto rekomendāciju atcelšanu amerikāņu pilsoņiem "pārdomāt apmeklēt Krieviju"," - teikts Krievijas vēstniecības Facebook publicētajā paziņojumā.

Diplomāti norādīja, ka saskata tajā "acīmredzamas realitātes atzīšanu", atgādinot, ka Maskavā vien Pasaules čempionāta futbolā periodā paviesojās 167 tūkstoši viesu no ASV.

"Mūsu galvaspilsētā un citās pilsētās viņi ieraudzīja nebūt ne to Krieviju, kuru viņiem "samākslo" vietējās elites ar varasiestāžu rusofobu aprindu atbalstu. Vecie biedēkļi vienkārši pārstājuši darboties," - piebilst diplomātiskā misija.

Par vienu no šāda lēmuma iemesliem vēstniecība redz "Amerikas augstskolu un ekspertu loku spiedienu", kuru sakari ar Krievijas kolēģiem "pārāk bieži kļuvuši par mākslīgo birokrātisko barjeru upuri".

Turklāt diplomāti grasās "reklamēt" amerikāņiem Elbrusu, Čečeniju un Krimu.

Ziņu lente
0