Prokurore nav atguvusi CSN zaudēto reputāciju

© Pixabay/ Daniel_B_photosМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa nolēmusi, ka likumi jāievēro arī prokuroriem.

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Tiesa noraidījusi bijušās prokurores Diānas Bebres-Konrādes prasību atjaunot viņu amatā un izmaksāt kompensāciju par nesaņemto algu, vēsta telekanāla TV3 pārraide "Nekā personīga".

Pirms vairākiem gadiem automašīna, kurā bijusī prokurore brauca kopā ar vīru – Ceļu policijas darbinieku – un diviem bērniem, iebrauca pretējā joslā un ietriecās stāvošā transportlīdzeklī. Kad D.Bebre-Konrāde un viņas dzīvesbiedrs tika nogādāti veselības aprūpes iestādē, viņi atteicās no alkohola satura pārbaudes. Telekanāls informēja, ka pie tam viņi izturējušies agresīvi.

Bērns - Sputnik Latvija
Vai tiešām piesedz savējo: patruļas darbinieka CSN vainīgais izrādās bērns

Pēc tam D.Bebre-Konrāde ilgi slimoja un izmantoja bērna kopšanas atvaļinājumu, kas ļāva viņai izvairīties no disciplināras atbildības, ņemot vērā noilgumu, bet administratīvais sods uz prokuroru nav attiecināms.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeijers parakstīja rīkojumu par D.Bebres-Konrādes atbrīvošanu no amata  zaudētas reputācijas dēļ, un viņa vērsās tiesā ar prasību atjaunot viņu ieņemamajā amatā, ka arī kompensēt neizmaksāto algu par vairāk nekā 35 tūkstošiem eiro. Viņa atzina, ka pieļāvusi ētikas pārkāpumu, un savu rīcību pamatoja ar to, ka incidents noticis vēlu vakarā un automašīnā atradušies bērni.

Administratīvā tiesa vērtēja nevis prokurores vainu noteiktā pārkāpumā, bet gan viņas rīcību pēc avārijas.

"Tiesas ieskatā tas bija pietiekami – šī ziņu nesniegšana, atteikšanās no alkohola pārbaudes un uzvedība ceļu satiksmes negadījuma vietā, lai atzītu, ka šī reputācija ir zaudēta. Sabiedrībā nedrīkstētu veidoties viedoklis, ka tiesneši, prokurori ir izņēmuma gadījums un uz viņiem likums neattiecas," – pauda Jelgavas tiesu nama priekšsēdētājs Mārtiņš Birkmanis.

Ziņu lente
0