Briseles policija "dzelteno vestu" akcijā aizturētos cilvēkus nogādājusi zirgu stallī

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста автомобилистов "жёлтые жилеты" в Брюсселе
Акция протеста автомобилистов жёлтые жилеты в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien Briselē aizritēja ar varasiestādēm nesaskaņota "dzelteno vestu" protesta akcija, kuras laikā policija aizturēja 450 cilvēkus.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. Briselē aizritējušās "dzelteno vestu" protesta akcijas dalībnieki, ko aizturēja policija, sniedza informāciju sociālajos tīklos par to, ka pēc aizturēšanas viņi nogādāti zirgu stallī, kur pavadījuši vairākas stundas. Policijas darbinieki nav snieguši ziņas par tālākajām darbībām, turklāt cilvēkiem bija ierobežota piekļuve tualetes telpām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Sudinfo.

Sestdien Briselē notika ar varasiestādēm nesaskaņota "dzelteno vestu" protesta akcija, kuras laikā policija aizturēja 450 cilvēkus. Svētdien Beļģijas medijos parādījās aculiecinieku stāsti, kuri informēja lasītājus par aizturēšanas niansēm.

"Sirreālistiska aina Eterbekā (Briseles rajons – red.). Desmitiem "dzelteno vestu", ko varasiestādes aizturēja demonstrācijas laikā, tika nogādāti federālās policijas zirgu stallī," – paziņoja izdevums, atsaucoties uz aculieciniekiem, - viņi apgalvoja, ka vairākas stundas pavadījuši šajā telpā.

Informāciju apstiprināja publicētais video ieraksts, ko viens no aizturētajiem uzņēmis ar tālruni.

"Policisti mūs ielenca, kad mierīgi piedalījāmies manifestācijā ar "dzeltenajām vestēm". Mūs atveda šurp, uz kazarmām Eterbekā, uz zirgu stalli, kur parasti atrodas zirgi. Šeit ir sievietes un vīrieši kopā, visi vienā vietā, kā lopi, mums nav nekādas informācijas. Līst ūdens, jūs varat paskatīties – iekšā tek. Nav vai ļoti apgrūtināta piekļuve tualetei, tāpēc cilvēki nokārto vajadzības šeit, pie sienas. Lūk, tādos apstākļos esam," – aiz kadra atklāja aizturētais.

Акция протеста автомобилистов в Париже - Sputnik Latvija
Francija izmeklē "Krievijas saikni" ar "dzelteno vestu" protestiem

Aculiecinieks piebilda, ka "policisti teikuši – tas esot birģermeistara lēmums".

Video ierakstā redzami desmitiem cilvēku, tikai daži viņu vidū tērpti "dzeltenajās vestēs", cilvēki drūzmējas telpā ar slapjiem netīrumiem zem kājām. Dažiem uz rokām redzamas plastmasas saites, kas, acīmredzot, izmantotas rokudzelžu vietā.

Sociālo tīklu apmeklētāji publicēja sašutušus komentārus: "Patiešām, kauns", "Un kur šeit ir cilvēku tiesības?", "Eiropas galvaspilsētas imidžs!".

"Dzelteno vestu" protesti

Protesta akcijas, kuru dalībnieki atšķirības zīmei izmanto dzeltenās vestes, sākās Francijā 17. novembrī. Sākotnēji akciju dalībnieki iebilda pret degvielas cenu pieaugumu, pēc tam sāka paust neapmierinātību ar sociālo situāciju valstī.

Masveida protestus pavadīja sadursmes ar policiju, akciju dalībnieki demolē veikalus un bankas, dedzina automašīnas.

Pēc Francijas piemēra neapmierinātie pilsoņi izgājuši ielās arī citās valstīs.

Ziņu lente
0