Polijā aizritēja "Maršs par klimatu"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankas24-я Конференция ООН по изменению климата в Катовице
24-я Конференция ООН по изменению климата в Катовице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Akcijas dalībnieki ieradās ar modinātājpulksteņiem, taurēm, bungām un ieslēdza modinātāju savos tālruņos, lai "atmodinātu politiķus, medijus, uzņēmējus, patērētājus un visus pārējos guļošos", atgādinot par ekoloģijas problēmām.

RĪGA, 9. decembris — Sputnik. Aptuveni tūkstotis cilvēku piedalījās "Maršā par klimatu" Katovices pilsētā Polijas dienvidos, kur patlaban notiek ANO samits klimata jautājumos COP24, vēsta RIA Novosti.

Protesta pasākumu sankcionēja pilsētas varasiestādes. Akciju organizēja fonds "Zaļā zona". Tajā piedalījās ekoloģisko organizāciju aktīvisti no Polijas un citām valstīm.

Pasākums sākās Brīvības laukumā Katovicē un devās līdz Starptautiskajam Kongresu centram, kur notiek samits klimata jautājumos.

Daudzi akcijas dalībnieki ieradās ar modinātājpulksteņiem, taurēm, bungām un ieslēdza modinātāju savos tālruņos: pēc marša organizatoru ieceres, pasākuma dalībniekiem jārada pēc iespējas lielāks troksnis, lai "atmodinātu politiķus, medijus, uzņēmējus, patērētājus un visus pārējos guļošos", atgādinot par ekoloģijas problēmām.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps devis padomu, kā apturēt nekārtības Parīzē

Iepriekš klimata samita laikā Katovicē Polija saņēma ekoloģijas antibalvu "Dienas izraktenis" (Fossil of the Day).

Šī antibalva tiek pasniegta valstīm par destruktīvu izturēšanos pārrunās ANO starptautiskās koalīcijas Climate Action Network konferences laikā, kas ietver vairāk nekā 700 ekoloģiskās grupas. Patlaban Katovices pilsētā Polijā notiek ANO 24. Klimata pārmaiņu konference (СОР24).

Antibalva "Dienas izraktenis" tika piešķirta, piemēram, par Polijas valdības vārdiem – valsts neplāno pilnībā atteikties no ogļu izmantošanas enerģētikā.

COP24 dalībnieku galvenais mērķis – apspriest 2015. gadā parakstītās Parīzes Klimata konvencijas nolikumu īstenošanas paņēmienus.

Parīzes Klimata konvencija – pirmā globālā vienošanās klimata jautājumos, ko 2015. gada decembrī parakstīja 194 valstis. Tā paredz vispasaules darbības plānu globālās sasilšanas apturēšanai. Vienošanās neparedz atteikšanos no fosilās degvielas un ogļskābās gāzes izmešu ierobežošanas. Taču visu pušu pienākums ir spert soļus, lai samazinātu izmešus, nodrošinātu tehnoloģisko iekārtu nomaiņu un adaptāciju klimata izmaiņām.

Ziņu lente
0