Lietuvas politiķis aicina apturēt "psihozi" attiecībās ar Krieviju

© Фото: paksas.ltРоландас Паксас
Роландас Паксас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Lietuvas prezidents, Eiroparlamenta deputāts Rolands Pakss komentēja Eiropas retoriku attiecībā uz Krieivju.

RĪGA, 5. decembris – Sputnik. Eiroparlamenta deputāts no Lietuvas Rolands Pakss paziņoja par nepieciešamību apturēt "psihozi" attiecībās starp Eiropu un Krieviju.

"Es domāju, ka šobrīd par to ir jārunā, šī psihoze ir jāaptur. Cilvēki patiešām ir nobijušies," citē Paksa sacīto RIA Novosti tikšanās laikā ar Krievijas Valsts Domes priekšsēdētāju Vjačeslavu Volodinu.

Pēc Lietuvas politiķa domām, esošā situācija atgādina gaisotni pirms Pirmā pasaules kara.

"Daudzās valstīs mediji saka, ka ar krieviem nevar vienoties. Es vēlos pierādīt pretējo, ka vajag, var, nepieciešams un ir lietderīgi. Un jārunā visos līmeņos," norādīja viņš.

"Neskatoties uz atsevišķu politiķu paziņojumiem, cilvēki nevēlas "karu". Labāk gara saruna, nekā īss karš," paziņoja Pakss.

Эстонский военный. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas atmaksa Krievijai par Kerču: kā trīs "tīģeri" mēģināja lāci nogāzt no kājām

Savukārt Volodins paziņoja, ka Valsts Domē varētu tikt izveidota neformāla darba grupa, kurā piedalītos eiroparlamentārieši un kuri uzskatīs par nepieciešamu veidot dialogu.

"Var apspriest neformālas darba grupas izveidošanu no mūsu parlamenta un Eiroparlamenta puses – no tiem deputātiem, kuri atbalstīs pirmo soli," cite Volodinu "Parlamentskaja gazeta".

Krievijas un Rietumu attiecības sabojājās pēc notikumiem Ukrainā un Krimā. Eiropas Savienība un  ASV ieviesa sankcijas pret Krieviju, pakāpeniski pārejot no tiešiem pasākumiem pie veselu ekonomiskas nozaru aizliegšanas. Atbildes kārtā Maskava ieviesa pārtikas embargo un uzsāka importa aizvietošanas procesu. Kremlī vairākkārt norādīja, ka uzskata par nepareizu saistīt sankciju atcelšanu ar Krievijas Minskas nolīgumu izpildīšanu, jo Maskava nav Ukrainas iekšējā konflikta puse.

Посол РФ в Эстонии Александр Петров - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Igaunijā pastāstīja par sarunu valsts Ārlietu ministrijā

Pēdējā laikā ES valstīs arvien skaidrāk skan viedokļi par nepieciešamību atcelt aizliedzošos pasākumus attiecībā pret Krieviju.

Bijušais Lietuvas Republikas prezidents Rolands Pakss kļuva par pirmo Eiropas valsts vadītāju, kurš 2004. gadā atstāja savu amatu impīčmenta rezultātā. Pēc septiņiem gadiem ECT atgrieza Paksam tiesības balotēties parlamentā un pretendēt uz prezidenta krēslu. 2009. gadā Pakss kļuva par Eiroparlamenta deputātu. Iepriekš Sputnik Lietuva intervijā politiķis paziņoja, ka nebaidās runāt ar Kremli, savukārt Viļņai ir jāveido dialogs ar Maskavu.

Ziņu lente
0