Pirmo reizi 11 gadu laikā Zelta bumbu nesaņēma nedz Mesi, nedz Ronaldu

© AFP 2023 / FRANCK FIFEХорватский полузащитник Лука Модрич
Хорватский полузащитник Лука Модрич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luka Modričs šogad jau tika atzīts par pasaules labāko futbolistu pēc Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) versijas.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. "Zelta bumbu" – pasaules labākā futbolista balvu – ieguvis 33 gadus vecais Madrides "Real" un Horvātijas izlases pusaizsargs Luka Modričs.

Награждение победителей ЧМ-2018 по футболу - Sputnik Latvija
Modričs nosaukts par labāko gada spēlētāju – Ronaldu apvainojās

Horvātu futbolists kļuva par labāko pēc franču izdevuma France Football versijas un saņēma savu balvu vakar vakarā Parīzē. Balsojumā Modričs apsteidza francūzi Antuānu Griezmanu un pēdējo divu gadu laikā atzīto par labāko portugāli Krištianu Ronaldu. Jāatzīmē, ka pieckārtējais trofejas īpašnieks argentīnietis Lionels Mesi šogad ieņēmis vien piekto vietu.

Pēdējo desmit gadu laikā tieši Ronaldu un Mesi nemainīgi kļuva par planētas labākajiem spēlētājiem, iegūstot piecas "Zelta bumbas" katrs.

Luka Modričs šogad jau tika atzīts par pasaules labāko futbolistu pēc Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) versijas. 2018. gadā pateicoties viņa lieliskajai spēlei Horvātijas izlase nonāca līdz pasaules čempionāta finālam Krievijā. Turnīra beigās Modričs arī tika atzīts par labāko spēlētāju.

Ziņu lente
0