Aizietu uz operu: Šlesers nožēlo, ka Putinu neielūdza uz Latvijas simtgades svinībām

© Sputnik / Sergey MelkonovАйнарс Шлесерс выступает на Балтийском форуме
Айнарс Шлесерс выступает на Балтийском форуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers uzskata, ka Latvijas varasiestādes palaidušas garām iespēju izmantot simtgadi kā iemeslu vismaz nedaudz uzlabot attiecības ar Krieviju.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Latvijai jāmaina politika attiecībā uz Krieviju, uzsvēra bijušais satiksmes ministrs, uzņēmējs Ainārs Šlesers intervijā telekanālam LTV.

"Diemžēl, Latvijai praktiski nav dialoga ar Krieviju augstākajā līmenī," - norādīja Šlesers.

Viņš atgādināja, ka dialoga nav nedz prezidentu, nedz ministru līmenī.

Par vienu no Latvijas politikas palaistajām iespējām Šlesers uzskata to, ka Latvijas varasiestādes neuzaicināja uz valsts simtgades svinībām visu kaimiņvalstu līderus, tostarp arī prezidentu Vladimiru Putinu.

"Lai aiziet uz operu, lai paskatās, ka viss ir labi," - norādīja uzņēmējs.

Žurnālisti paņēma šo interviju pirms dažām nedēļām "Baltijas foruma" – starptautiskās konferences laikā Jūrmalā, kur pulcējas ekspertus, politiķus un uzņēmējus, kuri vēlas uzlabot Krievijas un Rietumu attiecības.

Neatklāj favorīta vārdu

Ainārs Šlesers noliedza baumas par to, ka viņš stāvējis aiz Alda Gobzema (KPV LV) priekšvēlēšanu kampaņas, kurš šobrīd cenšas izveidot jaunu valdību. Šlesers neatklāj, kuru vēlētos redzēt premjera amatā, un norāda, ka nepiedalās procesos, kas saistīti ar jaunās koalīcijas veidošanu.

Uzņēmējs cer, ka Gobzems atteiksies no ieceres apturēt dzelzceļa elektrifikācijas projektu. Šlesers ir pārliecināts, ka projekts ir ne vien jāīsteno, bet arī jāpaplašina – jāelektrificē dzelzceļa trase no Šķirotavas stacijas līdz Rīgas ostai. Tur strādā kompānija "Rīgas Brīvosta", kas pieder Šlesera ģimenei.

Politiskā partija KPV LV - Sputnik Latvija
Politika
KPV LV analizē iespējas, kā iekasēt vairāk nodokļu no Latvijas iedzīvotājiem

"Es ceru, ka Latvija bez valdības nepaliks un Gobzema kungs ieklausīsies speciālistos. Es domāju, ka tā retorika, kas bija pirms vēlēšanām visdrīzāk tiks mainīta," norādīja uzņēmējs.

Vērts atzīmēt, ka Aldis Gobzems publiski vairs nerunā par elektrifikācijas projekta izbeigšanu.

Sputnik Latvija jau rakstīja, ka pret elektrifikācijas projektu iestājas ne vien atsevišķi politiķi, bet arī daļa nozares pārstāvju. Piemēram, Valsts dzelzceļu administrācijas vadītājs Juris Iesalnieks uzskata, ka šis daudzu miljonu vērtais projekts ir slikti aprēķināts un radīs milzīgus zaudējumus.

Ziņu lente
0