Ziemassvētku gadatirdziņš Rīgas domē

© Sergey MelkonovБлаготворительная рождественская ярмарка в Рижской думе
Благотворительная рождественская ярмарка в Рижской думе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 1. decembrī, Rīgas dome uz piecām stundām pārvērtās starptautisko tirdzniecības attiecību atvērtā laukumā.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik, Aleksejs Stetjuha. Rīgas starptautiskā sieviešu kluba ikgadēji rīkotais labdarības Ziemassvētku gadatirdziņš sestdien, 1. decembrī, 22. reizi vēra vālā savas durvis, lai visiem gribētājiem sniegtu iespēju dāvāt labestību.

Katru gadu pasākuma vērienīgums pieaug. Šoreiz savus stendus Rātsnamā uzstādīja vairāk nekā trīsdesmit valstis. Tirgoja visdažādākās lietas: no rokdarbiem un adījumiem līdz degvīnam un sviestmaizēm ar ikriem. Jāsaka, ka pirka arī visi. Turklāt lielos daudzumos.

© Sergey MelkonovKrievijas vēstnieks Jevģenijs Lukjanovs Ziemassvētku gadatirdziņā Rīgas domē
Ziemassvētku gadatirdziņš Rīgas domē - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Jevģenijs Lukjanovs Ziemassvētku gadatirdziņā Rīgas domē

Preces gadatirgum sniedza ārzemju un vietējie uzņēmēji. Taču pats galvenais, kas atšķir šo labdarības akciju, – tajā piedalījās dažādu valstu oficiālās vēstniecības. Krievija, Ukrainas, Baltkrievija, Čehija, Šveice, Vācija, Japāna. Pie lielākās daļas mājas stendu dienas garumā nāca klāt vēstnieki un vēstniecību darbinieki.

Neskatoties uz to, ka ieeja Rīgas mēra Nila  Ušakova kabinetā tika nesankcionēti aizbarikadēta ar rotaļlietu un drēbju stendu, pašvaldības vadītājs tomēr apmeklēja pasākumu kopā ar sievu Ivetu Strautiņu-Ušakovu un dēlu Tomu.

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas mērs Nils Ušakovs Ziemassvētku gadatirdziņā Rīgas domē
Ziemassvētku gadatirdziņš Rīgas domē - Sputnik Latvija
Rīgas mērs Nils Ušakovs Ziemassvētku gadatirdziņā Rīgas domē

Vēlāk gadatirgu apmeklēja Latvijas prezidents ar savu dzīvesbiedri Ivetu, viņi aplūkoja visus stendus, ieskaitot Krievijas vēstniecības un arī nevarēja aiziet bez daudziem pirkumiem.

© Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis Ziemassvētku gadatirdziņā Rīgas domē
Ziemassvētku gadatirdziņš Rīgas domē - Sputnik Latvija
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis Ziemassvētku gadatirdziņā Rīgas domē

 

Patiesībā šāda veida pasākumi, pirmām kārtām, demonstrē Latvijas sabiedrības kopīgumu. Precīzāk sakot, tās kopīguma iespējas.

Tik ar entuziasmu

Neskatoties uz pietiekami agro brīvdienas rītu, jau pusstundu pirms oficiālās atklāšanas, kas tā arī nenotika, Rātsnams jau bija pilns ar cilvēkiem. Jauni apmeklētāji turpināja nākt un nākt, bet aiziet neviens nesteidzās. Un šajā Brauna kustībā varēja viegli plecu pie pleca sadurties ar kaut kādas valsts vēstnieku, prezidentu vai mēru. Visi laipni atvainojās un turpināja ceļu.

© Sputnik / Sergey MelkonovZiemassvētku gadatirdziņš Rīgas domē
Ziemassvētku gadatirdziņš Rīgas domē - Sputnik Latvija
Ziemassvētku gadatirdziņš Rīgas domē

Pērn labdarības gadatirdziņš savāca apmēram 40 tūkstošus eiro. Šogad, ņemot vērā pieaugušo dalībnieku sastāvu, organizatori plāno savākt vēl vairāk.

Ar naudas sadalīšanu nodarbosies Rīgas starptautiskais sieviešu klubs. Tā vai savādāk – visa nauda nonāks labdarībā. Gadatirgus, kā arī citi kluba pasākumi tiek rīkoti brīvprātīgi un uz entuziasma pamata vien.

Ziņu lente
0