Foto

Ziemas gaisma: Jūrmala kļūst par spilgtāko pilsētu Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzintaru parks kļuvis par "Gaismas parku".

Pilsēta ugunīs – tas ne vienmēr ir slikti. Otro gadu pēc kārtas ziemā - klusajā sezonā Jūrmala maina kūrortpilsētas statusu uz spilgtākās pilsētas titulu. Uz galvaspilsētas gaismas svētku lauriem neviens nepretendē, taču Jūrmalas dome sagribēja izrotāt savu Dzintaru parku, mēģinot pārvērst to pasaku mežā. Pasaku mežs nav izdevies, taču iznāca skaisti.

Dzintaru parks ir bērnu paradīze, atpūta vecākiem. Vasarā aizvilkt bērnus prom no šejienes ir ļoti grūti. Kārdinājumu ir daudz: gumijas virves, skrituļslidu, velosipēdu un elektromobiļu trases, kā arī bezgalīgie rāpšanās tīkli un cita bērnu paradīzes atribūtika.

XXIII Starptautiskā konference Baltijas forums - Sputnik Latvija
Taisām biznesu, nevis karu: Jūrmala pret kodola stekiem

Ziemā tas viss nestrādā. Parks kļūst caurstaigājams.

Pērn situāciju nolēma labot - dažu dienu garumā "Gaismas parks" kļuva par gan tūristu, gan rīdzinieku, gan vietējo iedzīvotāju uzmanību saistošu objektu.

Šogad praksi nolēma atkārtot. Neviens neuzstādīja mērķi kādu pārspēt, vienkārši gribēji padarīt labi, un tas izdevies.

Pabraukt garām parkam ir grūti: to var redzēt jau no tilta.

Jāatzīmē, ka galvenais objekts ir "Jūras tilts". Varbūt organizatoriem būtu bijis jāizdomā kaut kāds cits nosaukums, taču apmeklētāju vidū to dēvēja tā. Gluds, gaišzils vilnis, kura iekšā dzirdami kaiju kliedzieni un viļņu šalkas. Cilvēki ģimenēm palika tur stāvam kādas desmit minūtes. Pārējie nepacietīgi gaidīja, taču vēlāk ienāca un ieņēma viņu vietas, piedodot iepriekšējiem ilgo kavēšanos.

 

© Sputnik / Sergey MelkonovSkatuve un Ziemassvētku tirgus.
Gaismas parka atklāšana Jūrmalā - Sputnik Latvija
1/7
Skatuve un Ziemassvētku tirgus.
© Sputnik / Sergey MelkonovGaismas šovs parkā ir vērojams no plkst. 16:00 līdz 22:00. Katru sestdienu un svētdienu parkā tiks rīkotas tematiskās meistardarbnīcas, izņemot tās te atradīsies arī neliels suvenīru gadatirdziņš.
Gaismas parka atklāšana Jūrmalā - Sputnik Latvija
2/7
Gaismas šovs parkā ir vērojams no plkst. 16:00 līdz 22:00. Katru sestdienu un svētdienu parkā tiks rīkotas tematiskās meistardarbnīcas, izņemot tās te atradīsies arī neliels suvenīru gadatirdziņš.
© Sputnik / Sergey MelkonovIeeja parkā, kā arī iepriekš, ir un paliek bezmaksas.
Gaismas parka atklāšana Jūrmalā - Sputnik Latvija
3/7
Ieeja parkā, kā arī iepriekš, ir un paliek bezmaksas.
© Sputnik / Sergey MelkonovDzintaru "Gaisamas parks" Jūrmalā tiek atvērts jau otro reizi
Gaismas parka atklāšana Jūrmalā - Sputnik Latvija
4/7
Dzintaru "Gaisamas parks" Jūrmalā tiek atvērts jau otro reizi
© Sputnik / Sergey MelkonovVasarā Dzintaru parks vienmēr bijusi atpūtnieku pulcēšanās vieta, it sevišķi ģimenēm ar bērniem. Tagad te ir uz ko paskatīties arī ziemā
Gaismas parka atklāšana Jūrmalā - Sputnik Latvija
5/7
Vasarā Dzintaru parks vienmēr bijusi atpūtnieku pulcēšanās vieta, it sevišķi ģimenēm ar bērniem. Tagad te ir uz ko paskatīties arī ziemā
© Sputnik / Sergey MelkonovLaikam, galveno parka objektu apmeklētāji iesaukuši par "Jūras tiltu". Iekšā ir dzirdami kaiju kliedzieni un viļņu šalkas.
Gaismas parka atklāšana Jūrmalā - Sputnik Latvija
6/7
Laikam, galveno parka objektu apmeklētāji iesaukuši par "Jūras tiltu". Iekšā ir dzirdami kaiju kliedzieni un viļņu šalkas.
© Sputnik / Sergey MelkonovSestdien un svētdien parkā strādās radošās meistardarbnīcas, tepat atradīsies arī neliels suvenīru gadatirdziņš.
Gaismas parka atklāšana Jūrmalā - Sputnik Latvija
7/7
Sestdien un svētdien parkā strādās radošās meistardarbnīcas, tepat atradīsies arī neliels suvenīru gadatirdziņš.
Ziņu lente
0