Aizvien biežāk iedzīvotāji atbalsta darbaspēka ievešanu no ārvalstīm

© pixabayРабочий
Рабочий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iedzīvotāju skaits, kuri atbalsta darba imigrantu ievešanu Latvijā, sasniedzis maksimālos rādītājus vēsturē.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. Liela daļa iedzīvotāju Latvijā vēl aizvien iebilst pret papildu darbaspēka ievešanu no ārzemēm, taču gada laikā strauji pieaudzis to cilvēku skaits, kuri atbalsta ārvalstu speciālistu ievešanu. Par to liecina SKDS aptauja, kuras rezultātus savā lapā Twitter publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Gada laikā ļoti strauji ir mainījusies Latvijas iedzīvotāju attieksme pret papildus darbaspēka ieplūšanu Latvijā. Jau 23% to atzīst par vairāk vai mazāk vēlamu (tas ir vēsturiskais maksimums kopš 2005.gada, kas sākās šo mērīt) un vairs tikai 22% to atzīst par pilnībā nevēlamu!" – uzrakstīja A.Kaktiņš.

​Gandrīz divas trešdaļas iedzīvotāju (65%) uzskata darba imigrāciju par nevēlamu; viņu vidū 22% pret to kategoriski iebilst.

Sieviete lidostā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Atgriezies, es visu… Kā atgriezt "aizsabraukušos"

Aptaujas rezultāti liecina, ka 4% respondentu ārvalstu speciālistu piesaisti uzskata par ļoti vēlamu, vēl 19% - šo tendenci vērtē drīzāk pozitīvi.

Pērn kopumā tikai 15% respondentu atbalstīja darba imigrāciju. Gadu iepriekš – tikai 12%.

Pozitīva attieksme pret ārvalstu speciālistu ievešanu bija vērojama 2015. un 2007. gadā – tolaik 17% respondentu atbalstīja darba imigrāciju Latvijā.

Iepriekš vēstīts, ka bezvīzu režīma ieviešanas dēļ un pēc profesiju skaita paplašināšanās, kuru pārstāvjus ļauts piesaistīt no ārzemēm, par viesstrādnieku galveno piegādātāju Latvijā kļuvusi Ukraina.

Ziņu lente
0