Drošības policija: aizvadītajā nedēļā aizturēti trīs cilvēki

© Sputnik / Алексей ТихомировЭмблема полиции безопасности Латвии
Эмблема полиции безопасности Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trim aizturētajiem krimināllietā piešķirts aizdomas turamo statuss un piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Drošības policija (DP) informējusi, ka izmeklē triju personu darbību, kas, domājams, veiktas nolūkā atbalstīt citas valsts centienus vērsties pret Latvijas drošību. 23. novembrī aizturētas trijas personas, teikts specdienesta vietnē.

Kriminālprocess sākts 17. oktobrī saskaņā ar diviem pantiem: par darbību, kas vērsta pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu Latvijas Republikas Satversmē neparedzētā veidā, ja to izdarījusi organizēta grupa (80. panta otrā daļa) un par darbību nolūkā palīdzēt ārvalstij vai ārvalsts organizācijai vērsties pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu, valsts iekārtu vai valsts drošību (81.1 pants).

Jurijs Aleksejevs - Sputnik Latvija
Prokuratūra izvirzījusi apsūdzības IMHOclub redaktoram Jurijam Aleksejevam

"Saistībā ar uzsākto kriminālprocesu 23. novembrī tika aizturētas trīs personas, kā arī DP veica sankcionētas kratīšanas ar aizturētajām personām saistītos objektos. Šobrīd kriminālprocesā trīs personām piemērots statuss – aizdomās turētais, kā arī visām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis," – vēsta Drošības policijas preses dienests.

Pagaidām Drošības policija nenosauc aizturēto personu vārdus, taču zināms, ka 23. novembrī tika aizturēti žurnālisti Jurijs Aleksejevs un Dmitrijs Sumarokovs. Aizturētie divas diennaktis pavadīja īslaicīgās aizturēšanas izolatorā Čiekurkalnā, pēc tam DP vērsās tiesā ar lūgumu arestēt žurnālistus un pārvest uz Rīgas Centrālcietumu. Tiesa lūgumu noraidīja, un patlaban Aleksejevs un Sumarokovs atrodas brīvībā.

Valsts, kuras darbības aizturētie esot atbalstījuši, netiek nosaukta.

Ziņu lente
0