Policija sola tūlītēju sodu par vasaras riepu lietošanu ziemas periodā

© pixabay / ASSYКолесо автомобиля
Колесо автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis uzskata par nepiedodamu aprobežoties tikai ar vadītāju audzināšanu bīstamajā sezonā.

RĪGA 28. novembris – Sputnik. Vadītāji, kuri līdz 1. decembrim nebūs nomainījuši savu automobiļu riepas, uzreiz tiks sodīti, paziņoja Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

"Ar audzināšanu esam nodarbojušies ļoti ilgi un to darām savlaicīgi, bet domāju, ka šādās situācijās tas nav piedodami. Ja jūs nedomājat par savu drošību, tad jūs apdraudat pārējos," uzsvēra Krapsis.

Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija
Nesauciet policiju: CSN dalībnieku iesniegumu iespējams aizpildīt viedtālrunī

Viņš norādīja, ka jau šodien autovadītājiem nav pat jāapsver iespēja izbraukt no mājām ar vasaras riepām.

Krapsis norādīja, ka decembrī ceļa satiksmes negadījumu skaits tradicionāli pieaug, tostarp arī tāpēc, ka vadītāji laicīgi nenomaina riepas.

Tāpat viņš atgādināja, ka šogad uz ceļiem par 14% palielinājies bojāgājušo skaits, salīdzinot ar analoģisku periodu pērn. Krapsis pauda nožēlu, ka Eirokomisijas (EK) līdz 2020. gadam uzstādīto mērķi diez vai izdosies sasniegt. Atgādināsim, EK aicināja samazināt nāves gadījumu skaitu uz ceļiem divas reizes, salīdzinot ar 2010. gadu, kad bojā gāja 218 cilvēki. Šopavasar kļuva zināms, ka pēdējo septiņu gadu laikā nāves gadījumu skaits CSN rezultātā samazinājies par 38%.

Ziņu lente
0