Latvijā sāka darboties elektroniskas ceļa zīmes

CC BY-SA 2.0 / Glen Wallace / Электронный дорожный знак
Электронный дорожный знак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopumā uz Via Baltica izvietotas 30 elektroniskas ceļa zīmes, kuras jāievēro tāpat kā parastas zīmes.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Uz šosejas Via Baltica no Ainažiem līdz Grenctālei sākušas darboties elektroniskas ceļa zīmes, kuras brīdina autovadītājus par braukšanas apstākļiem, ceļu seguma stāvokli, atļauto braukšanas ātrumu un citiem braukšanai svarīgiem faktoriem, vēsta "Latvijas Valsts ceļi" portāls.

Zīmes uzstādītas projekta Smart E67 ietvaros un darbojas automātiskā režīmā, balstoties uz informāciju, kura tiek iegūta no ceļu meteoroloģiskajām stacijām. Tās ieslēdzas tikai tad, kad iestājas apstākļi, par kuriem ir svarīgi paziņot satiksmes dalībniekiem, piemēram, par apledojumu uz ceļiem, sānvēju, sastrēgumu un tā tālāk. Nepieciešamības gadījumā informāciju uz tām ir iespējams mainīt attālināti, ja, piemēram, notikusi avārija, radies sastrēgums vai notiek remontdarbi.

Kopumā uz Via Baltica uzstādītas 30 elektroniskas ceļa zīmes, kuras jāievēro tieši tāpat  kā parastas zīmes. Par to uzstādīšanu kļuva zinām šī gada aprīlī.

Izņemot elektroniskas norādes, Smart E67 projekta ietvaros ieviestas arī citas sistēmas, piemēram, Tallinas šosejas krustojums Tūjā (A1 un P11) aprīkots ar raidītājiem, kuri, automobiļa tuvošanās gadījumā pie šosejas, īslaicīgi ierobežos ātrumu līdz 70 km/st.

Uz Rīgas apvedceļa (A4) un autoceļa Ulbroka – Ogre (P5), kā arī pie tilta pār Gauju uz Ainažu šosejas (A1) uzstādīta videonovērošanas sistēma, kura automātiski reģistrē satiksmes traucēkļus, lēnu transporta kustību vai neparastu krustojumu šķērsošanas trajektoriju un informē par to pārvaldes informācijas centru ar paziņojumu.

Ziņu lente
0