Ukrainas armijā un UDD ir izsludināta pilna kaujas gatavība

© Пресс-служба президента Украины / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие ВСУ на марше в честь Дня Независимости в Киеве
Военнослужащие ВСУ на марше в честь Дня Независимости в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmumu par kara stāvokļa ieviešanu pieņēma Ukrainas Drošības un aizsardzības padome.

RĪGA, 26. novembris – Sputnik. Ukrainas armijā ir izsludināta pilna kaujas gatavība, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Rīkojums pieņemts, pamatojoties uz Ukrainas Drošības un aizsardzības padomes lēmumu par kara stāvokļa ieviešanu.

Arī Ukrainas Drošības dienestā izsludināta kaujas gatavība.

Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Latvija
Melnajā jūrā aizturēti trīs Ukrainas JKS kuģi, kuri pārkāpuši Krievijas robežu

Vakar no rīta Ukrainas JKS kuģi "Berdjansk", "Ņikopoļ" un "Jani Kapu" pārkāpa Krievijas robežu. Kuģi ienāca īslaicīgi slēgtā Krievijas akvatorijā un vairākas stundas veica bīstamus manevrus, nereaģējot uz to pavadījušo Krievijas kuteru un kuģu prasībām.

Pret kuģiem nācās pielietot ieročus. Trīs militārpersonas ir cietušas. Cietušiem tika sniegta medicīniskā palīdzība, viņu dzīvībām nekas nedraud.

Trīs kuģi tika aizturēti 20 kilometru attālumā no Krievijas piekrastes. Tika uzsākta krimināllieta sakarā ar Krievijas robežas pārkāpuma faktu. Turklāt Maskava pieprasīja steidzamu ANO Drošības Padomes sēdi.

Krievijas Valsts Domē norādīja, ka Ukrainas varasiestādes apzināti izraisīja situācijas destabilizāciju Melnajā jūrā. Pēc Krimas reģiona deputāta Mihaila Šeremeta sacītā, Kijevā pieraduši izmantot "atkarīgus cilvēkus kā maiņas monētu", lai izraisītu bīstamas provokatīvas situācijas.

Ziņu lente
0