Krievija prognozē Lielbritānijas premjerei "nelīksmus Ziemassvētkus"

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasВ Великобритании пройдет референдум по вопросу выхода из ЕС
В Великобритании пройдет референдум по вопросу выхода из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai gan Terēza Meja pauž optimismu attiecībā uz Brexit vienošanās ratifikāciju parlamentā, Krievijas diplomāti prognozē ļoti neparastu balsošanu.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Ziemassvētki Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai nebūšot līksmi, ņemot vērā likumdošanā paredzēto šīs valsts izstāšanās no Eiropas Savienības (Brexit) plānu apstiprināšanas procedūru.

Глава МВД Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Meja atzina, ka viskijs esot palīdzējis viņai pārdzīvot šīs nedēļas grūtības

Par to vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Krievijas pastāvīgo pārstāvi ES Vladimiru Čižovu.

Čižovs atgādināja, ka vairāk nekā pusgadu Lielbritānija nevarēja saskaņot savu pārrunu pozīciju visgrūtākajā jautājumā Brexit ietvaros – ko darīt ar robežu starp Īriju un Ziemeļīriju. Šī gada 14. novembrī, pēc pastāvīgā pārstāvja sacītā, "uz atkāpšanās no amatiem rēķina Ministru Kabinetā Terēzai Mejai izdevās panākt valdības piekrišanu Eiropas Savienības piedāvātajam variantam".

Taču, piebilst Čižovs, ir skaidrs, ka "priecāties ir pāragri": dokumentam ir jābūt apstiprinātam vēl diviem parlamentiem – Lielbritānijas un Eiropas Savienības.

"Balsošana gaidāma decembrī, un, es baidos, ka ar lielu daļu varbūtības var sacīt, ka Ziemassvētki šogad Terēzai Mejai nebūs līksmi," - noslēgumā sacīja Krievijas diplomāts.

Iepriekš ziņots, ka Lielbritānijas izstāšanās no ES ieplānota 2019. gada 29. martā. Referendums par Lielbritānijas izstāšanās jautājumu no ES notika 2016. gada 23. jūnijā. Par izstāšanos no Eiropas Savienības nobalsoja 51,9% britu, par valsts dalības saglabāšanu Savienībā – 48,1%. 2017. gadā Londona un Brisele sāka apspriest Lielbritānijas izstāšanās nosacījumus.

Флаги Евросоюза и Великобритании на фоне часовой башни Вестмнстерского дворца в Лондоне, архивное фото - Sputnik Latvija
Britu uzņēmējs atvēlējis miljonu mārciņu jaunam referendumam Brexit jautājumā

Tikmēr briti arvien vairāk vīlās drīzā "neatkarības atjaunošanā", ņemot vērā to, ka kļūst acīmredzami neizbēgami finanšu un ekonomiski zaudējumi valstij Brexit rezultātā. Baņķieri runā par finanšu plūsmu izmainīšanu, rūpniecības nozare – par ražošanas samazināšanu, arodbiedrības – par darbavietu zaudēšanu.

Aptaujas liecina, ka vairāk nekā puse britu uzskata par nepieciešamu rīkot jaunu referendumu, kuram būs jāizšķir pārrunu ar ES liktenis.

Ziņu lente
0