Politika

Politologs: izmaiņas Latvijas valdībā nav vēlamas – ar to saistīta liela nauda

© из личного архива автораГилис Вадим
Гилис Вадим - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs un publicists Vadims Gilis uzskata, ka Latvijas Saeimā iekļuvušajām partijām diezin vai izdosies vienoties par koalīciju līdz 26. novembrim un haoss turpināsies.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Saeimas vēlēšanas notika 6. novembrī, taču partijām vēl joprojām nav izdevies pat pietuvoties valdības izveidei. Iepriekš prezidents uzticēja valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas kandidātam Jānim Bordānam, taču pēc politiķa neveiksmes nolēma nesasteigt lēmumu par nākamo premjerministra kandidātu. Otrdien prezidents kārtējo reizi tikās ar visām Saeimā ievēlētajām partijām un deva laiku līdz 26. novembrim. Šajā laikā politiskajiem spēkiem jāvienojas par Ministru kabineta veidošanu.

Politologs un publicists Vadims Gilis uzskata, ka pašreizējā situācijā ir divi varianti.

"Vai nu šā, vai tā centīsies panākt, lai pie varas atgrieztos spēki, kuri valdīja pirms vēlēšanām. (..) Daudzi to ļoti vēlētos, jo sistēma bija iestrādāta, ar šīm partijām un personībām ir saistītas plašas intereses un liela nauda valstī," – eksperts pastāstīja radio Sputnik.

Otrs variants – nostādīt pie varas stūres tos cilvēkus ar Jutu Strīķi priekšgalā, ko dēvē par spēka bloka pārstāvjiem, uzskata politologs.

Taču nav saprotams, kā īstenot vienu vai otru scenāriju. Domājams, līdz 26. novembrim nekādi panākumi pārrunās nav gaidāmi, un vēlēšanas var atkārtoties, secināja eksperts.

Ziņu lente
0