Deputāts Arvīds Ulme saņems kompensāciju par izlaisto sēņu sezonu

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Сейма Латвии
Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts Arvīds Ulme nolēma nedoties uz Latgali, lai lasītu sēnes. Tā vietā viņš divus mēnešus strādāja Saeimā un par to saņems kompensāciju vairāk nekā 8 tūkstošu eiro apmērā.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Kompensāciju, kas pienākas nepārvēlētajiem deputātiem, saņēmis arī Arvīds Ulme (Zaļo un zemnieku savienība), kurš Saeimā nostrādājis nepilnus divus mēnešus, raksta Vesti.lv.

Deputāta mandātu A.Ulme saņēma šī gada septembrī, kad no tā atteicās Askolds Kļaviņš pēc apsūdzībām par dienesta stāvokļa izmantošanu savtīgiem mērķiem. Pie tam Ulme paziņoja, ka gatavojies doties uz Latgali sēņot, taču bijis spiests ķerties pie likumu izstrādāšanas.

Edvards Smiltēns - Sputnik Latvija
Politika
"Nāksies iet strādāt": deputātu jociņi

Kompensācija trīs mēnešalgu apmērā un alga par pēdējo darba mēnesi Saeimā pienākas visiem deputātiem, kuri nav ievēlēti jaunam pilnvaru termiņam, neatkarīgi no Saeimā pavadītā laika. Arī Ulme saņēmis kompensāciju 8247 eiro apmērā.

Atgādināsim, ka pirms vēlēšanām viņš solīja atteikties no kompensācijas, ko saņemtu, ja netiktu pārvēlēts. Taču pirms vēlēšanām parādījās informācija, ka Ulme, iespējams, bijis VDK aģents. Vēlētāji viņam piešķīruši 1770 "mīnusus", ierindojot Rīgas reģiona ZZS saraksta priekšpēdējā vietā. Jaunajā Saeimā viņš neiekļuva, taču kompensāciju pieņēma. Tiesa, viņš pats skaidro, ka naudu izmantojis labiem mērķiem – viņa vadītā Vides aizsardzības kluba parādu dzēšanai.

Jāpiebilst, ka sabiedrisko iniciatīvu portālā ManaBalss.lv publicētā petīcija, kas ierosināja atcelt kompensācijas nepārvēlētajiem deputātiem, nepilnas nedēļas laikā savāca 10 tūkstošus balsu, kas nepieciešami tās iesniegšanai Saeimā, un cilvēki joprojām paraksta to.

Ziņu lente
0