Aizmirstā krīze: kā latvieši izvēlas saglabāt uzkrājumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz neseno ekonomisko krīzi, nekustamais īpašums ir un paliek labākais latviešu ietaupītās naudas saglabāšanas veids – tikpat populārs tas bija 2005.-2007. gadā.

RĪGA, 19. novembris – Sputnik. Katrs otrais latvietis uzskata, ka uzkrājumus vislabāk būtu ieguldīt nekustāmā īpašumā, liecina pētniecības centra SKDS aptauja.

Rezultātus publicē tā direktors Arnis Kaktiņš savā Twitter.

Kā liecina aptauja, par populārāko veidu kā saglabāt uzkrāto naudu izrādījās ieguldījumi nekustāmā īpašumā – tā atbildēja praktiski puse respondent (48%). Šis rādītājs atbilst pirmskrīzes 2005.-2007. gada rezultātiem.

"Izskatās, ka ne tik sen pārdzīvotā Latvijas lielā ekonomiskā krīze daudziem lēnām un pamazām ir aizmirsusies," tā sociologs komentēja šos rezultātus.

​Otra izplatītākā atbilde – turēt skaidru naudu eiro valūtā. Tā rīkojas vairāk nekā trešdaļa aptaujāto (37%).

Покупка жилья - Sputnik Latvija
Gandrīz ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju nevar atļauties nomainīt mājokli

Pēc tam seko ieguldījumi dārgmetālos un dārglietās (21%), ieguldījumi vietējās (19%) un ārzemju (15%) bankās. Biznesā izvēlas ieguldīt 14% aptaujāto, vēl 8% – mākslas priekšmetos.

Krīzes 2009. gadā gandrīz katrs trešais (30%) izvēlējās glabāt uzkrājumus skaidrā naudā dolāros. Šobrīd šīs metodes popularitāte sarukusi trīs reizes – līdz 11%.

Pēdējās vietās pēc popularitātes ir vērtspapīru iegāde (8%) un uzkrājošā apdrošināšana (7%).

Kā jau ziņoja Sputnik Latvija, šogad dziļās ekonomiskās krīzes sākumam Latvijā paliek desmit gadi.

Ziņu lente
0