Latvijā aug dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms

© Sputnik / Aleksandr Kondratyuk / Pāriet pie mediju bankasТепловоз на железнодорожных рельсах, фото из архива
Тепловоз на железнодорожных рельсах, фото из архива - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoma apstākļos eksporta kravu apjoms sarucis par 10%.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Kopš šī gada janvāra dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms Latvijā pieaudzis par 10,2%, līdz 40,291 milj. tonnu salīdzinājumā ar šo periodu pērn, vēsta rus.db.lv, atsaucoties uz Satiksmes ministrijas datiem.

Starptautiskie pārvadājusi veido 39,143 milj. tonnu – tie kritušies par 11,4%, bet iekšējo pārvadājumu apjoms samazinājies par 20,4% līdz 1,148 milj. tonnu. Tranzīta apjoms starptautiskajos dzelzceļa pārvadājumos pieaudzis par 12,4% līdz 36,316 milj. tonnu, importa kravu apjoms – par 1,3% līdz 2,575 milj. tonnu, eksporta kravu apjoms krities par 10,2% līdz 252,5 tūkstošiem tonnu.

Перевалка угля в Рижском порту - Sputnik Latvija
Krievijas ogles varētu uzlabot Rīgas ostas kravu apgrozījuma gada rādītājus

Dzelzceļa kravu tranzīts caur ostām desmit mēnešu laikā sasniedzis 31,987 milj. tonnu, tas ir par 8,2% lielāks nekā šajā periodā pērn, savukārt sauszemes tranzīts cauri Latvijas teritorijai pieaudzis par 58% un sasniedzis 4,329 milj. tonnu.

Pērn dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms samazinājies par 8,4% salīdzinājumā ar 2016. gadu un sastādījis 43,792 milj. tonnu. Tostarp pērnā gada deviņu mēnešu laikā pa dzelzceļu bija pārvadāti 36,576 milj. tonnu kravu.

Latvijas, tāpat kā citu Baltijas valstu tranzīta sektors zaudējis lielu apjomu kravu, ņemot vērā Krievijas nodomu attīstīt savu infrastruktūru Baltijā, kā arī palielināt dzelzceļa caurlaides spēju Ļeņingradas apgabalā. Baltijas valstis meklē citas kravas, kas varētu aizstāt Krievijas kravas un kompensēt būtisku peļņas samazināšanos. Viens no perspektīvajiem variantiem ir kravu tranzīts no Āzijas valstīm, it īpaši no Ķīnas projekta "Jaunais Zīda ceļš" ietvaros.

Ziņu lente
0