Palestīņu kaujinieki ar raķetēm apšauda Izraēlas teritoriju

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasСитуация в секторе Газа
Ситуация в секторе Газа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš Palestīnas kaujinieku uzbrukuma sākuma apšaudēs ievainoti vairāk nekā 50 cilvēki, viens cilvēks gājis bojā.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Izraēlas bruņotie spēki reģistrējuši 370 raķešu un mīnu palaišanu apšaudē no Gazas sektora, aptuveni simt lādiņi pārtverti, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Izraēlas armijas preses dienestu.

Vairāk nekā pusi diennakts gaisa trauksmes sirēnas skan visos valsts dienvidu reģionos, brīdinot iedzīvotājums par apšaudes turpināšanos no Palestīnas teritorijas.

Izraēlas armijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
S-300 efekts: Izraēlas karavīri nevēlas no jauna aizkaitināt Krieviju

"Kopš liela mēroga uzbrukuma sākuma, ko Gazas sektora teroristiskās organizācijas organizē pret Izraēlas pilsoņiem, fiksēti aptuveni 370 lādiņi... Aptuveni 100 pārtvērusi pretgaisa aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols"," – teikts armijas paziņojumā.

Aizvadītajā naktī pēc raķetes trāpījuma dzīvojamajā mājā Aškelonas pilsētā valsts dienvidos gājis bojā vīrietis – pirmais upuris Izraēlā kopš pašreizējā palestīniešu apšaudes viļņa sākuma. Vairāk nekā 50 cilvēki guvuši ievainojumus vai psiholoģiskas traumas, divu cilvēku stāvoklis ir kritisks, informēja policisti un mediķi.

Atbildot uz apšaudēm, Izraēlas bruņotie spēki no zemes un gaisa uzbrukuši vairāk nekā 70 objektiem Gazas sektorā. Vietējo mediķu rīcībā esošā informācija liecina, ka uzbrukumos gājuši bojā trīs cilvēki. Viens no aviācijas uzbrukumiem bija vērsts pret televīzijas staciju "Al Aksa", kas pieder anklāvā valdošajai kustībai HAMAS.

Ziņu lente
0