Politika

"Fatāls zaudējums Latvijas krieviem": Kozirevs apstiprināja izslēgšanu no LKS

© Sputnik / Sergey MelkonovИлья Козырев
Илья Козырев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīspadsmitās Saeimas deputāta kandidāts, Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists Iļja Kozirevs pastāstīja par to, kas kalpoja par iemeslu viņa izslēgšanai no Latvijas Krievu savienības.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Sestdien, 10. novembrī, Latvijas Krievu savienība nolēma atņemt partijas locekļa statusu vienam no tās spilgtākajiem pārstāvjiem – Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvistam, 13. Saeimas deputāta kandidātam Iļjam Kozirevam.

Rīkojumā, kurš tika pieņemts pēc LKS sēdes, bija runa par to, ka Kozirevs tika izslēgts no tās atbilstoši Partijas nolikuma 2.8.2. punktam par rupju Nolikuma 2.3.1. un 2.3.9. punkta pārkāpumiem.

Илья Козырев на выборах - Sputnik Latvija
Politika
Gana runāts: Iļju Kozirevu izslēdza no Latvijas Krievu savienības

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, šajos punktos ir teikts, ka LKS loceklim jāatzīst un jāievēro Partijas nolikums, jāatturas no publiskiem izteicieniem, kuri varētu nodarīt kaitējumu partijai, kā arī nepieļaut partijas locekļu goda un cieņas aizskaršanu partijas iekšējā polemikā.

Kozirevs savā lapā Facebook vietnē apstiprināja, ka 10. novembrī, LKS sēdes laikā tika izslēgts no partijas. Viņš ar nožēlu konstatēja, ka par izslēgšanas iemeslu kalpoja viņa LKS nākotnes redzējuma nesakritība ar viņa kolēģu vairākuma redzējumu.

"Jā, es apstiprinu, ka šodien LKS valdes sēdē es tiku izslēgt no partijas. Diemžēl, mani uzskati par partijas glābšanu atšķīrās no valdes locekļu vairākuma uzskatiem," teikts paziņojumā.

Viņš norādīja, ka ir pārliecināts, ka ceturtais LKS zaudējums vēlēšanās, iespējams, ir fatāls ne vien partijai, bet arī visiem Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Un šobrīd LKS ir nepieciešama radikāla atjaunošana attieсībā uz tās pasaules skatījumu, struktūru un personības.

"Arī šobrīd esmu pārliecināts, ka LKS neiekļūšana parlamentā ir liels zaudējums ne vien pašai partijai, bet arī krievu skolām un vispār visiem Latvijas krievvalodīgajiem. Zaudējums ir ne vien liels, bet arī pilnībā iespējams, fatāls. Un nevajag aizmirst, ka tas ir ceturtais zaudējums pēc kārtas kopš 2010. gada – tas ir ļoti daudz," konstatēja Kozirevs.

Viņš apsolīja, ka jau šonedēļ varēs plašāk uzzināt par viņa domstarpībām ar LKS. Kozirevs plāno sākt rakstu sēriju par partijas zaudējuma iemesliem Saeimas vēlēšanās, kuras, pēc politiķa sacītā, lielā mērā saistītas ar viņa izslēgšanas iemesliem no LKS.

"Sagaidiet nākamo nedēļu," teica brīvdienās Kozirevs.

Ziņu lente
0