Tramps uzskata par aizvainojošu Makrona ieteikumu veidot vienotu Eiropas armiju

© REUTERS / Peter DejongПрезидент Сша Дональд Трамп и президент Франции Эммануэль Макрон в Брюсселе 25 мая 2017 года
Президент Сша Дональд Трамп и президент Франции Эммануэль Макрон в Брюсселе 25 мая 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat Amerikas prezidents paziņoja, ka, varbūt, Eiropas valstīm sākumā vajadzētu iemaksāt savu taisnīgo daļu NATO budžetā.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps uzskata Francijas līdera Emanuela Makrona piedāvājumu izveidot no ASV neatkarīgu Eiropas Savienības armiju par "aizvainojošu", vēsta Sputnik Lietuva.

"Francijas prezidents Makrons piedāvāja, lai Eiropa izveido savus bruņotos spēkus, lai pasargātu sevi no ASV, Ķīnas un Krievijas. Ļoti aizvainojoši, taču, varbūt, Eiropai no sākuma jāsamaksā tās taisnīgo daļu NATO, kuru ASV lielākā mērā subsidē!" uzrakstīja Tramps savā Twitter.

Iepriekš Makrons paziņoja, ka ES ir nepieciešama spēcīga Eiropas armija, kura spētu pastāvēt bez ASV atbalsta, un piedāvāja to izveidot. Viņš uzsvēra, ka Eiropa saskaras ar daudziem iejaukšanās centieniem tās iekšējos demokrātiskajos procesos un kibertelpā.

Pēc Francijas prezidenta sacītā, Eiropas Savienībai jāaizsargā sevi no Maskavas, Pekinas un pat Vašingtonas.

Amerikas līderis ir pazīstams ar savu negatīvo attieksmi pret NATO budžeta struktūru, kurā ASV iegulda lielāko daļu. Nereti Tramps pieprasījis no alianses sabiedrotajiem vienošanās izpildīšanu, kā arī aicināja palielināt militāros izdevumus līdz 4% no IKP.

Ziņu lente
0