Swedbank no janvāra samazinās maksājumu limitus ar kodu kartēm

© Sputnik / Sergey MelkonovSwedbank biroja ēka Saules akmens
Swedbank biroja ēka Saules akmens  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 10. janvāra Swedbank dienas maksājumu limits, kuru būs iespējams veikt ar kodu karti, būs 100 eiro, no 7. marta – 50 eiro, bet no 6. jūnija tas tiks samazināts līdz 20 eiro. No 9. septembra kodu kartes Swedbank digitālajos kanālos nedarbosies.

RĪGA, 8. novembris — Sputnik. No nākamā gada janvāra Swedbank sāks pakāpeniski samazināt maksājumu limitus internetbankas kodu kartēm, lai pamudinātu klientus pāriet pie mūsdienīgākiem un aizsargātākiem autentifikācijas līdzekļiem, informēja Dienas Bizness.

2019. gada 9. septembrī Swedbank pilnībā atteiksies no kodu karšu lietošanas, ņemot vērā stingrākas Eiropas Savienības prasības klientu digitālai autentifikācijai. Jaunie noteikumi stasis spēkā 2019. gada 14. septembrī. Jaunais reglaments pieņemts ar mērķi aizsargāt banku karšu īpašniekus no krāpšanās tīmeklī, un kodu karšu tehnoloģija, kas parādījās pirms 20 gadiem, šobrīd vairs neatbilst drošības standartiem: kodi nav dinamiski – tie atkārtojas, atrodas vienuviet utt.

Kodu vietā Swedbank, tāpat kā citas finanšu un kredīta iestādes piedāvā klientiem jaunus autentifikācijas līdzekļus. Kopš pērnā gada Swedbank klientiem pieejama bezmaksas mobilā lietotne Smart-ID. Klientiem, kuri viedtālruņus neizmanto, Swedbank piedāvā atbalstu pārejai pie kodu kalkulatoriem, kuru standarta cena 2018. gada jūnijā tika samazināta divkārt.

Swedbank - Sputnik Latvija
Tas ir pagājušais gadsimts: Swedbank atvadās no kodu kartēm

Sagatavošanas periodā pirms atteikšanās no kodu kartēm Swedbank no šī gada 12. jūnija vairs neizsniedz jaunajiem klientiem šī tipa kartes, bet no 12. septembra pārtrauca esošo kodu karšu un to paroļu apkalpošanu.

Taču vēl joprojām aptuveni pusmiljons bankas klientu pa vecam paradumam izmanto kodu kartes. Lai pamudinātu viņus neatlikt pāreju uz jaunajiem autentifikācijas līdzekļiem līdz pēdējam brīdim, Swedbank nākamgad noteiks limitus maksājumiem ar kodu kartēm.

No 10. janvāra Swedbank dienas maksājumu limits, kuru būs iespējams veikt ar kodu karti, būs 100 eiro, no 7. marta – 50 eiro, bet no 6. jūnija tas tiks samazināts līdz 20 eiro. Turklāt no 2019. gada 14. marta klienti vairs nevarēs izmantot kodu kartes, lai autorizētos Swedbank mobilajā lietotnē.


Ziņu lente
0