Viedoklis

Šoreiz paši, bez Kremļa: ASV nav konstatēta iejaukšanās vēlēšanās

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasIzkārtne "Balsot šeit" ASV velēšanās
Izkārtne Balsot šeit ASV velēšanās  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV nav konstatēti vēlēšanu infrastruktūras uzlaušanas gadījumi. Iespējams, nav atrasti tikai pagaidām, un galīgais spriedums izskanēs tikai pēc Kongresa vēlēšanu rezultātu pasludināšanas.

Hakeri pagaidām nav iejaukušies ASV Kongresa vidustermiņa vēlēšanās, ziņoja valsts izlūkošanas dienesti. Ņemot vērā nemierīgo fonu pēdējos gados un tūkstošiem ziņu par mīklainajiem "krievu hakeriem", tāds paziņojums izskatās dīvaini. Atliek tikai secināt: kāds cer, ka uzvarēs demokrāti, raksta radio Sputnik autore Marija Baļabina.

Ko lai tādā gadījumā saka? Ka tas noticis kaut kādas iejaukšanās rezultātā? Nē, šoreiz jau iepriekš ziņo, ka pagaidām viss notiek relatīvi godīgi.

Taču, ja Trampam izdosies nostiprināt pozīcijas, pavisam noteikti atradīsies gan hakeru pēdas, gan "Kremļa roka". Ko var zināt, sākumā nepamanīja. Vai paziņos, ka Krievija sasniegusi tādu tehnisko progresu, ka iejaukšanās vairs neatstāj pēdas.

Turklāt augsne jau ir sagatavota. Struktūras, kam nav izdevies atrast vēlēšanu infrastruktūras uzlaušanas gadījumus, ziņo, ka ārvalstis, piemēram, Krievija "turpina mēģinājumus ietekmēt sabiedrības noskaņojumu un vēlētāju izvēli ar darbībām, kuru mērķis ir sēt nesaskaņu".

Taču pie tam nav saprotams, kāds vēlēšanu rezultāts būtu izdevīgs Krievijai. Abas partijas, šķiet, vienlīdz nemīl Maskavu un nesteidz uzlabot attiecības. Vai ir vērts izšķiest spēkus un iejaukties balsošanā, ja tas nekādi neietekmēs politiku attiecībās ar Krieviju?

Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM novērtējusi jaunos ASV minējumus par "iejaukšanos"

Lai nu būtu, kā būdams, amerikāņi lūgti lasīt ziņas piesardzīgi un ziņot par aizdomīgu darbību. Laikam jau domāts, ka pilsoņiem jāziņo, ja viņi izlasīs kaut ko labu par Trampu.

Facebook un Instagram jau katram gadījumam nodzēsuši vairāk nekā simt lapas krievu, franču un angļu valodās. Kompānijas ziņo, ka šie konti, iespējams, "iesaistīti saskaņotā nepatiesā darbībā". Vārdu sakot, cilvēki sagatavoti jebkādam vēlēšanu rezultātam. Atlicis tikai sagaidīt rezultātus, tad būs skaidrs, ko Maskavai pārmetīs šoreiz.

Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0