Somija 21. novembrī uzsāks savu prezidentūru Eiropas Padomē

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЗдание Совета Европы в Страсбурге.
Здание Совета Европы в Страсбурге. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paziņojumā tiek precizēts, ka Somijas prezidentūra notiek laikā, kad Eiropas Padome saskaras ar nopietnām politiskām un ekonomiskām problēmām.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Somijas prezidentūra Eiropas Padomē sāksies 21. novembrī un uzsvērs organizācijas cilvēktiesību un likuma augstākās varas veicināšanu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz valsts valdības pirmdienas paziņojumu.

"Somijas prezidentūras prioritātes Eiropas Padomē ir: cilvēktiesību un likuma augstākās varas sistēmas veicināšana Eiropā; sieviešu vienlīdzības un tiesību atbalsts; uzmanības koncentrēšana uz jauniešiem un tās radikalizācijas novēršanu," teikts paziņojumā.

Eiropas Padome - Sputnik Latvija
Eiropas Padome kritiski izvērtēja Latvijas valodas politiku un Satversmi

Tāpat Somija vēlētos padziļināt sapratni par to, kā jaunās tehnoloģijas ietekmē cilvēktiesības. 2019. gada 26. un 27. februārī Helsinkos tiks rīkota starptautiskā mākslīgā intelekta un cilvēktiesību konference.

Paziņojumā tiek precizēts, ka Somijas prezidentūra notiek laikā, kad Eiropas Padome saskaras ar nopietnām politiskām un ekonomiskām problēmām. Aktuālie politiskie jautājumi ietvers Krievijas balsstiesības organizācijā un Krievijas iemaksu neveikšana Eiropas Padomes budžetā.

Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Turbjorns Jaglands apmeklēs Somiju 8. novembrī, viņš tiksies ar ārlietu ministru Timo Soini, prezidentu Sauli Nīniste un parlamenta spīkeri Paulu Risiko.

Somijas prezidentūra Eiropas Padomē ilgs līdz 2019. gada maija beigām.

Ziņu lente
0