Mēs nevienu nenododam: Garnizona kapos notika tradicionālā talka

© Sputnik / Sergey MelkonovGarnizona kapos notika tradicionālā talka
Garnizona kapos notika tradicionālā talka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas krievu sabiedriskās organizācijas pierāda, ka tās ir kopā, tās ir stipras un vienotas, pat rīkojot talku brāļu kapos, kur atdus Lielā Tēvijas kara varoņi.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik, Jevgēnijs Leškovskis. Organizācija "Severnij potok" ("Ziemeļu straume"), kuru vada Oļegs Sisoļatins, jau desmito gadu pēc kārtas katru pavasari un rudeni rīko talkas Miķeļa kapos, daļa no kuriem ir brāļu Garnizona kapi, kur apbedīti, tostarp, zemūdeņu ekipāžas un aviatori, kuri gājuši bojā Latvijas teritorijā Lielā Tēvijas kara gados. Savukārt blakus tiem atdus karavīri, kuri krita kaujās par Rīgas atbrīvošanu.

Tā arī šajās brīvdienās "Severnij potok" nemainīja tradīcijas, un pulcēja kopā labajam darbam draugus no Rīgas Krievu kopienas un Latvijas Krievu kopienas. Oļegs Sisoļatins pastāstīja Sputnik korespondentam, ka kādreiz brāļu kapus Garnizona kapos apkopa, taču ar laiku viss tika nolaists. Iemesls ir gluži vienkāršs – Miķeļa kapos sāka strādāt mazāk sētnieku. Un tad, redzot, kas šeit darās, iniciatīvu uzņēmās organizācija "Severnij potok".

© Sputnik / Sergey MelkonovOļegs Sisoļatins piedalās talkā Garnizona kapos
Mēs nevienu nenododam: Garnizona kapos notika tradicionālā talka - Sputnik Latvija
Oļegs Sisoļatins piedalās talkā Garnizona kapos

"Būtībā, mūsu organizācija arī tapa pateicoties pirmajām talkām pavasarī un rudenī. Un šajā brīvdienās mums ir sava veida jubileja. Protams, svarīgo skaitli atzīmējam šeit – ar talku brāļu apbedījuma vietās. Un jau tagad kaļam plānus nākošā gada pavasarim, kad plānojam attīrīt visas plītis ar dažādu speciālu iekārtu palīdzību," pateica Oļegs Sisoļatins.

Simboliskā akcija

Tradicionāli talkās ar Oļegu Sisoļatinu piedalās arī Aleksandrs Gapoņenko. Neskatoties uz veselības problēmām, arī šoreiz viņš ieradās sakopt kapus.

© Sputnik / Sergey MelkonovAleksandrs Gapoņenko piedalījās talkā Garnizona kapos
Mēs nevienu nenododam: Garnizona kapos notika tradicionālā talka - Sputnik Latvija
Aleksandrs Gapoņenko piedalījās talkā Garnizona kapos

"Ziniet, katru gadu talkas karavīru apbedījumu vietās iegūst lielāku jēgu, nekā vienkārši atnākt un savest kārtībā teritoriju. Pēc visām represijām, kuras varasiestādes rosina pret Latvijas krievu aktīvistiem, ļoti daudz cilvēku atnāk uz talkām, lai paceltu sava veida karogu: mēs neatsakāmies no savām idejām, etniskās piederības, tradicionālajām vērtībām, mēs esam kopā – gan talkās, gan krievu skolu aizstāvības akcijās.

Šādas talkas tagad ir kļuvušas vairāk, nekā jebkad iepriekš, simboliskas akcijas. Taču galvenais, protams, mēs šeit pieminam mūsu senčus, kuri aizstāvēja šo zemi un nākotnes paaudžu tiesības šeit dzīvot. Mēs esam kopā. Un mēs nevienu nenododam," pateica Aleksandrs Gapoņenko.

Ziņu lente
0