Krievi Eiropas Savienībā – gūstekņi vai panākumu garants: Ušakovs izteica savu viedokli

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas mērs Nils Ušakovs
Rīgas mērs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Eiropas Savienībā dzīvojošo krievu svarīgo misiju pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs "Baltijas foruma" laikā Jūrmalā.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs nosauca Eiropas Savienībā dzīvojošos Krievijas pilsoņus par aktīvu, kurš ļauj pozitīvi skatīties nākotnē, vēsta RIA Novosti.

Par to Rīgas mērs paziņoja, uzstājoties piektdien, 2. novembrī, ikgadējā konferencē "Baltijas forums" Jūrmalā. "Krievi rietumos" – tā tika paziņots konferences temats.

Ušakovs uzstājās Krievijas pilsoņu aizstāvībai Eiropas Savienībā, uzsverot, ka, pēc viņa domām, tieši viņi nodrošina dialoga iespējamību starp Krieviju un Rietumiem un sniedz cerību uz to, ka starptautiskās attiecības būs labas, savukārt nākotnē būs iespējams izvairīties no konflikta situācijām.

"Šie cilvēki, kuri dzīvo divās mājās, ir labs logs priekš dialoga," pateica Ušakovs.

Rīgas mērs norādīja, ka runa ir par "simtiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu, kuri dzīvo Rietumos, kuri ir aktīvi, nodrošināti, pārstāv dažādas iedzīvotāju grupas".

Tāpat Ušakovs atgādināja par miljoniem cilvēku, kuru dzimtā valoda ir krievu, taču paši viņi ir ES pilsoņi. Pēc Rīgas mēra domām, par šo cilvēku labklājību atbild viņu uzturēšanās valstis. Un arī Latvijai ir jāseko šādam piemēram.

"Krievi Rietumos"

Par ikgadējā "Baltijas foruma" galvenajiem tematiem kļuva ārpus Krievijas dzīvojošie krievi un Krievijas un Amerikas attiecības.

XXIII Starptautiskā konference Baltijas forums - Sputnik Latvija
Taisām biznesu, nevis karu: Jūrmala pret kodola stekiem

"Baltijas foruma" pirmajā daļā Krievijas Mūsdienu attīstības institūta direktors Igors Jirgens prezentēja pētījumu ar nosaukumu "Krievi Rietumos". Tāpat ar ziņojumiem uzstājās citi eksperti no Krievijas, Latvijas un Norvēģijas. Konferences otrā daļa tika veltīta Krievijas un ASV attiecībām.

Jūrmalā ieradās vadošie eksperti no Krievijas, ASV un citām valstīm. Konferences dalībnieku vidū bija arī ASV GKS spēku komandieris Eiropā Rodžers Breidijs, bijušais NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandra Veršbovs, bijušais ASV vēstnieks Latvijā Čārlzs Larsons, Atlantiskās padomes direktoru padomes locekle un Blue Star Strategies līdzdibinātāja Sallija Paintera, bijušais Krievijas Ārējā izlūkdienesta direktors Vjačeslavs Trubņikovs, Informācijas aģentūras TASS ģenerāldirektora pirmais vietnieks Mihails Gusmans, Krievijas Naftas un gāzes Starptautiskā enerģētikas biznesa fakultātes dekāne Jeļena Teļegina un citi.

Ziņu lente
0