Atgādinājumi vai sodi: iedzīvotāji zina, kā novērst neierašanos pie ārsta bez brīdinājuma

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasĀrste pie darba. Foto no arhīva
Ārste pie darba. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad gandrīz septiņdesmit tūkstoši pacientu bez brīdinājuma nav ieradušies uz iepriekš pieteiktu vizīti pie ārstiem; slimnīcas sāk domāt par sodiem, bet ko piedāvā paši iedzīvotāji.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Mediķi uzskata par nepieņemamu situāciju, kad augsti kvalificēti speciālisti velti tērē laiku, gaidot pacientus, kamēr citi gaida pieņemšanu mēnešiem ilgi. Problēma sasniegusi kolosālus apmērus – šogad 67 tūkstoši pacientu palaiduši garām vizīti pie ārsta.

Kompānija Kantar TNS veica aptauju Latvijas iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem par to, kā lai novērš šādu situāciju, raksta skaties.lv. Bija iespējams izvēlēties vairākus atbilžu variantus.

Operāciju zālē - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvijā ir tik garas rindas pie ārsta

Gandrīz divas trešdaļas respondentu (65%) norādīja, ka medicīnas iestādēm būtu jāatgādina pacientiem par gaidāmo vizīti.

Katrs trešais (34%) uzskata, ka nākamās vizītes laikā pacientam, kurš nav ierādījies uz iepriekš pieteiktu vizīti, jāliek veikt papildmaksu.

Vēl 20% aptaujāto uzskata, ka situāciju varētu labot informatīva sabiedrības kampaņa. Sodu ideju atbalstīja 5% respondentu, 2% piedāvāja kaut kādu citu atbildi.

26% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, šī problēma ir aktuāla Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā – šogad pie speciālistiem bez brīdinājuma neatnāca 23 tūkstoši cilvēku, jeb 14% no visiem pierakstītajiem pacientiem – un tas, ņemot vērā to, ka slimnīcu iespējams informēt pa tālruni, e-pastu vai ar īsziņu.

Ziņu lente
0