No šodienas Latvijā atļauts reģistrēt mašīnas ar stūri labajā pusē

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasMašīna ar stūri labajā pusē, foto no arhīva
Mašīna ar stūri labajā pusē, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeima atbalstījusi izmaiņas likumdošanā.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. No šodienas Latvijā atļauts reģistrēt vieglos automobiļus, kuros stūre atrodas labajā pusē, pēc to adaptācijas braukšanai pa labo ceļa malu, atgādina Satiksmes ministrija. 2009. gada 10. jūlijā Ministru Kabinets apstiprināja noteikumus, kā jābūt pārveidotām labās stūres automobiļiem.

Lai reģistrētu šādu automobili, tas atbilstoši noteikumiem jāaprīko ar labās puses braukšanas kustībai paredzētiem galvenajiem lukturiem, aizmugurējiem miglas lukturiem un spoguļiem attiecīgajās pusēs, lai nodrošinātu kreisās braucamās daļas pārskatāmību no vadītāja sēdekļa. Pēc tam automobilim jāiziet tehniskā apskate, lai pārbaudītu aprīkojuma atbilstību prasībām.

Pastāv arī cits veids: jāpārnes vadības iekārtas automobiļa kreisajā pusē.

1913. gadā ražots Russo-Balt ugunsdzēsēju auto D 24-40 - Sputnik Latvija
Latvijas ugunsdzēsēji braukā ar retro automobiļiem

Kā jau iepriekš paziņoja Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš, reģistrācijas aizlieguma atcelšana automašīnām ar labo stūri ir laba ziņa tiem latviešiem, kuri vēlas atgriezties no Lielbritānijas un Īrijas.

Līdz 1. novembrim Latvijā spēkā bija reģistrācijas aizliegums automobiļiem ar stūri labajā pusē. Izņēmums bija tikai atsevišķām specializētām mašīnām, retro automobiļiem, kā arī transportam, kurš tika ievests Latvijā īslaicīgi. Iespējams, veiktais pasākums ļaus palielināt reģistrēto automobiļu skaitu uz tūkstoti iedzīvotāju, jo pēc šī rādītāja Latvija Eiropas Savienībā apsteidza tikai Ungāriju un Rumāniju

Ziņu lente
0