Viņsaulē aizgājis pazīstamais Latvijas sportists Konstantīns Konstantinovs

© WRP FederationKonstantīns Konstantinovs
Konstantīns Konstantinovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas atlēts Konstantīns Konstantinovs bija viens no spēcīgākajiem pauerlifteriem pasaulē, pasaules rekordists vilkmē.

RĪGA, 29. oktobris - Sputnik. Pazīstamais spēkavīrs Konstantīns Konstantinovs miris 41 gada vecumā. Par viņa aiziešanu viņsaulē informēja Starptautiskā klasiskā pauerliftinga federācija (WRPF) savā oficiālajā lapā  Instagram.

Konstantinovs dzimis 1978. gadā Liepājā. Jaunībā nodarbojās ar vingrošanu, vēlāk – ar cīņu. No deviņu gadu vecuma sāka darboties svaru zālē, un pauerliftingam Konstantinovs pilnībā pievērsās 17 gadu vecumā.

Pirmos panākumus Konstantinovs guvis 2001. gadā, kad izcīnīja uzvaru Pasaules kausā studentiem spēka trīscīņā. 2002. un 2003. gadā viņš jau kļuva par pasaules čempionu starp junioriem, bet 2011. – uzvarēja pasaules čempionātā pieaugušajiem.

Konstantinovs ir viens no planētas labākajiem atlētiem vilkmes vingrinājumos, viņam pieder divi pasaules rekordi:  – svara kategorijā līdz 125 kg viņš ir izvilcis 411 kg (2005. gadā, IPF), bet kategorijā līdz 140 kg viņa labākais rezultāts ir 426 kg (2009. gadā AWPC). Abi rezultāti ierakstīti pauerliftinga rekordu vēsturē, jo demonstrēti bez jostas un ekipējuma oficiālajās sacensībās ar obligāto dopinga pārbaudi.

Ziņu lente
0