Latviešu paralimpiešiem ļoti trūkst naudas

© Sputnik / Oksana DzadanLatviešu paralimpiešu atgriešanās no Rio
Latviešu paralimpiešu atgriešanās no Rio  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paralimpiskajam sportam Latvijā jau trīs gadus tiek piešķirti tikai 365 tūkstoši eiro gadā, tāpēc sportistu braucieniem uz sacensībām nākas visiem spēkiem meklēt naudu.

RĪGA, 23. oktobris — Sputnik. Sportistiem ar ierobežotām iespējām pilnvērtīgiem treniņiem un dalībai sacensībās nepieciešams valsts finansējums vismaz trīskārt lielākā apmērā nekā patlaban, paziņoja Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte radio Baltkom ēterā.

Viņa pavēstīja, ka patlaban paralimpiskajam sportam tiek piešķirtas katastrofāli niecīgas summas.

"Par to ir jāatbild valstij, tā ir valsts, budžeta nauda. Situācija ir tāda, ka jau trīs gadus mums tiek piešķirta konkrēta summa – 365 tūkstoši eiro visam paralimpiskajam sportam, visām federācijām, visā Latvijā. Naudas trūkst. Vasarā mēs vācām naudu Rihardam Snikum, lai viņš dotos uz pasaules čempionātu (Snikus ir Eiropas vicečempions paralimpiskajā iejādē – red.). Galu galā viņš tur ieņēma otro vietu. Patlaban pietiktu ar aptuveni 900 tūkstošiem. Pie tam ik gadus paralimpiskajā sportā ienāk jauni cilvēki, un, ja gribam attīstīties, protams, vajag vairāk nekā 900 tūkstošus," – pastāstīja Dadzīte.

Latvijas paralimpieši jau iepriekš ir sūdzējušies par nepietiekamu finansējumu, piemēram, šī iemesla dēļ viņiem neizdevās sagatavoties ziemas Paralimpiskajām spēlēm Phjončhanā. Pērnvasar pasaules čempions šķēpa mešanā paralimpiešu vidū Dmitrijs Silovs nesaņēma nekādu naudas prēmiju no valsts par izcīnīto titulu. Savukārt pagājušajā nedēļā Latvijas sēdvolejbola izlase savāca 275 eiro, lai piedalītos starptautiskajā turnīrā Maskavā, vēršoties pie līdzjūtīgiem cilvēkiem sociālajos tīklos.

Pie tam latviešu paralimpieši bieži vien demonstrē labākus rezultātus nekā viņu veselie kolēģi, piemēram, no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro Latvijas izlase neatveda nevienu medaļu, bet paralimpieši – četras medaļas, tostarp – divus zelta apbalvojumus.

Ziņu lente
0