Politika

Prezidents sāk tikšanās ar partiju pārstāvjiem

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts prezidents Raimonds Vējonis, izvēloties premjerministru, dos priekšroku kandidātam, kas spēs saņemt vairākuma atbalstu.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis šodien tiksies ar četru Saeimā iekļuvušo partiju pārstāvjiem, vēsta prezidenta oficiālā vietne.

Pārrunas sāksies ar partiju, kas saņēmusi vēlētāju mazāko atbalstu, un noslēgumā prezidents tiksies ar partiju, kas saņēmusi visvairāk balsu.

Kā pirmie Rīgas pilī ierasties uzaicināti "Jaunās Vienotības" pārstāvji, tikšanās ar viņiem sāksies pl. 17:00. Tikšanās ar Zaļo un zemnieku savienību sāksies pl. 17:45, ar Nacionālo apvienību – pl. 18:30, ar partiju "Attīstībai/Par!" – pl. 19:15.

Rīt prezidents pieņems Jaunās konservatīvās partijas, KPV LV un "Saskaņas" pārstāvjus.

Vjačeslavs Dombrovskis - Sputnik Latvija
Vjačeslavs Dombrovskis: premjera amats pienākas mums

Jautāts, vai prezidents varētu uzticēt valdības veidošanu partijai "Saskaņa", kas izcīnījusi uzvaru vēlēšanās, Vējonis atgādināja, ka šī partija jau vairākkārt uzvarējusi vēlēšanās, vēsta Jauns.lv.

"Jaunievēlētās tā saucamās latviskās partijas priekšvēlēšanu diskusijā un pēc vēlēšanām ir deklarējušas, ka ar "Saskaņu" neplāno sadarboties, tādēļ man izvēles izdarīšanas brīdī par premjera kandidātu ir jāvadās no Satversmes. Tās 59. pants nosaka, ka Ministru prezidentu un viņa piedāvātos ministru apstiprina Saeimas vairākums. Tātad, man jābūt pārliecinātam, ka tajā brīdī, kad kādu nosaukšu, potenciālajam premjera kandidātam un viņa piedāvātajiem ministriem būs Saeimas vairākuma atbalsts," – sacīja Vējonis.

Ziņu lente
0