Atklāts, kurš uzbruka Krimas koledžai

© Sputnik / Мария Крицкая / Pāriet pie mediju bankasTrešdien pēcpusdienā Kerčas Politehniskajā koledžā uzsprāga sprādziens
Trešdien pēcpusdienā Kerčas Politehniskajā koledžā uzsprāga sprādziens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pēdējiem datiem, par uzbrukuma upuriem Politehniskā koledžā kļuvuši 19 cilvēki, vēl aptuveni 50 ieguvuši ievainojumus.

RĪGA, 18. oktobris - Sputnik. Izmeklētāji noskaidrojuši, kurš sarīkojis uzbrukumu koledžai Kerčā.

Trešdien pēcpusdienā Kerčas Politehniskajā koledžā uzsprāga sprādziens, bojā gāja 19 cilvēki, vēl aptuveni 50 guvušu dažādus ievainojumus. Sākumā RF Izmeklēšanas komiteja (IK) kvalificēja incidentu kā teroraktu. Vēlāk Krievijas Federācijas pārstāve Svetlana Petrenko paziņoja, ka saskaņā ar bojāgājušo sākotnējās apskates rezultātiem viņi ir miruši no šaujamieročiem. Izmeklēšana pārkvalificēja krimināllietu par divu un vairāku personu slepkavību sabiedrībai bīstamā veidā.

Pēc IK informācijas uzbrukumu pastrādājis ceturtā kursa students Vladislavs Rosļakovs, kurš mācījās koledžā elektromontāžas nodaļā. Videoierakstā redzams, ka viņš ierādījies mācību iestādē ar šauteni rokās. Pēc provizoriskajiem datiem aizdomās turamais atklāja uguni pa apkārtējiem, bet pēc tam izdarīja pašnāvību. Rosļakova līķi atrada bibliotēkā otrajā stāvā, uzbrukuma motīvi tiek noskaidroti.

Ziņu lente
0