"Latvieša meditācija": sociālie tīkli izsmējuši tradicionālo burzmu Siguldā

© SputnikSigulda. Turaidas pils. Foto no arhīva
Sigulda. Turaidas pils. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brauciens uz Siguldu uz zelta rudens atvadām ir ikgadējs un teju obligāts rituāls katram Latvijas iedzīvotājam, taču šogad cilvēku tur ir īpaši daudz.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Siltais un saulainais laiks kļuvis par nebijušas burzmas iemeslu, kas noticies aizritējušajās brīvdienās Siguldā. Latvijas iedzīvotāji vaidēja automobiļu sastrēgumos, lamāja pārpildītos tuvējos restorānus un kafejnīcas, taču turpināja braukt uz Siguldu un tuvumā esošajām pilsētām.

Siguldas dzelteno lapu drudzis apnika pat tiem, kas nolēma nekur nebraukt: fotogrāfijas ar sajūsmām par to, cik šogad skaists un silts ir rudens, pārplūdināja visus sociālos tīklus.

Daudzi Latvijas iedzīvotāji ne vien izsmēja izmisušos ceļotājus, bet arī stāstīja par viltībām, kā izbaudīt zelta rudeni un neiekļūt cilvēku burzmā vai automobiļu sastrēgumā.

Pirmkārt, sociālo tīklu lietotāji pievērsa visu pārējo iedzīvotāju uzmanību tam, ka ar lapām ir pilna ne tikai Sigulda.

​"Iztēles trūkuma radīts sastrēgums. Būtu labāk ar vilcienu braukuši! Lapu koki dzeltē arī citur Latvijā," - sauc pie veselā saprāta Twitter vietnē Pauls Timrots.

Viņam, tiesa, iebilda, ka citās ainavām bagātajās Latvijas vietās nebija labāk.

​"​Šodien Ķemeru tīrelī nebij labāk," - atbildēja Normunds un pievienoja klāt fotogrāfiju ar automobiļu sastrēgumu.

​"​To sauc par masu psihozi. Cilvēki domā ka Zelta rudeni var skatīt tikai vienā Latvijas vietā," - norāda lietotājs Karlitoo.

Twitter lietotāji pat sarīkojuši nelielu viedokļu apmaiņu, parādot, ka rudens mēdz būt skaist ne tikai Siguldā, bet, piemēram, arī Rīgā.

​"Nav uz Siguldu jābrauc! Tepat Rīgā skaists zelta rudens," raksta Anete, papildinot savus vārdus ar pasakainām Rīgas kanāla fotogrāfijām.

​"​Arī Ozolnieku novads netika apdalīts ar rudens krāsām!" - raksta lietotājs ar segvārdu antikleopatra.

​"Nāk rudens apgleznot Latviju, bet nepūlies, necenties tā, daudziem liekas, tas ir tikai Siguldā, tik un tā!" - norāda Valdis Zuters.

​"Man šķita, ka Londonas centrā ir daudz cilvēku, bet tad es paskatījos vakardienas bildes ar rudens baudītājiem Siguldā," - ironizē Twitter lietotāja ar segvārdu Spīgana Spektore.

Daži sociālo tīklu lietotāji situācijas raksturojumam izmantojuši pazīstamas Interneta mēmes.

Savukārt citi latvieši ar labu daļu ironijas nolēma, ka šī tradīcija jau ir jāiemūžina.

​"Kopīgu lūkošanos uz lapām Latvijā varētu popularizēt kā dziļi iesakņojušos tradīciju. Piemēram, kā japāņu lūkošanos uz ziedošajām sakurām," - dalās ar savām domām Dace Dzene.

​"Biju pārliecināts, ka latvieša brauciens rudenī uz Siguldu ir jau iekļauts kultūras kanonā. Ja kāda pārpratuma dēļ vēl nav, tad tas ir skaidrs kritērijs nākamā kultūras ministra izvēlei," - piebilda Visvaldis Gercāns.

​"​Latvieša meditācija," - atrada precīzu

Ziņu lente
0