"Zilais nāves ekrāns": Windows atjauninājums "nogalinājis" datorus

© Pixabay / PexelsDarbs pie datora
Darbs pie datora - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa sūdzību saņemta no lietotājiem, kuri izmanto klēpjdatorus Hewlett-Packard, taču līdzīga informācija nākusi arī no citu iekārtu īpašniekiem.

RĪGA, 14. oktobris — Sputnik. Datoru lietotāji ar operētājsistēmu Windows sūdzas par kritisku kļūdu, kas radusies pēc mēģinājuma uzstādīt atjauninājumu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Inquirer.

Atzīmēts, ka versijai ar numuru KB4464330 bija jānovērš problēma, kuras rezultātā tiek dzēstas datnes no mapes "Mani dokumenti", taču atjauninājums novedis pie vēl nopietnākām kļūmēm.

Мессенджер WhatsApp - Sputnik Latvija
Lietotnē WhatsApp konstatēta ziņa, kuras dēļ viedtālrunis "uzkaras"

Piemēram, pēc atjauninājuma uzstādīšanas dators tiek atiestatīts un demonstrē "zilo nāves ekrāļnu" (BSOD) ar informāciju par "nelabojamu kļūdu". Inquirer atzīmēja, ka lielākā daļa sūdzību saņemta no lietotājiem, kuri izmanto klēpjdatorus Hewlett-Packard, taču līdzīga informācija nākusi arī no citu iekārtu īpašniekiem.

Tehniskā atbalsta forumā izteikts pieņēmums, ka problēma slēpjas datnē HpqKbFiltr.sys, kas iekļauta HP pirminstalētajā programmatūras komplektā. Dažiem lietotājiem izdevies atbrīvoties no "zilā nāves ekrāna", pārvietojot minēto datni vai mainot tās nosaukumu.

Iepriekš tīmeklī publicētas sūdzības par to, ka operētājsistēmas atjaunināšanas procesā līdz Windows 10 (1809) tiek izdzēstas datnes, ko nav iespējams atjaunot, pat atgriežoties pie iepriekšējās versijas.

Ziņu lente
0