Politika

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs iestājas par ārpolitiskā kursa izmaiņām

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas karogi
Latvijas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents Vējonis par vienu no topošā premjerministra izvēlēšanās kritērijiem nosauca nemainīgu Latvijas Eiroatlantisko orientāciju – taču šādam viedoklim nepiekrīt kurš katrs.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Gandrīz katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs neuzskata, ka valstij obligāti ir jāsaglabā orientēšanās uz Eiropu un citām rietumvalstīm līdz ar jaunās valdības atnākšanu, liecina kompānijas Kantar TNS aptauja. Rezultātus publicēja portāls Skaties.lv.

Tieši Rietumu virziena uzstādījumu prezidents Raimonds Vējonis nosauca par vienu no galvenajiem kritērijiem topošā premjerministra izvēlē. Jaunā valdības līdera kandidatūra prezidentam jānosaka pamatojoties uz parlamenta partiju piedāvājumiem.

Подсчет голосов на избирательном участке в Доме конгрессов в Риге - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņa" un KPV LV pastāstīja par draudiem palikt ārpus koalīcijas

Katrs ceturtais respondents (24%) neatbalsta prezidentu šajā jautājumā un neuzskata, ka valstij joprojām jāiet rietumvalstu ceļu. Puse aptaujāto (55%) prezidentam piekrīt. Katram piektajam šajā jautājumā nav konkrēta viedokļa.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, gandrīz katrs trešais Latvijas iedzīvotājs gaida no jaunās Saeimas attiecību uzlabošanu ar visiem kaimiņiem.

Latvijas Saeimas vēlēšanas notika 6. oktobrī, šobrīd norisinās jaunās valdošās koalīcijas izveidošanas pārrunas.    

Ziņu lente
0