Aizkavējies pasažieris "nomīnējis" Lux Express autobusu Sanktpēterburgā

© Sputnik / Вадим АнцуповАвтобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна
Автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autobuss Lux Express, kas devās reisā no Sanktpēterburgas uz Tallinu, gandrīz tūlīt pēc izbraukšanas tika apturēts sprādziena draudu dēļ. Izrādījās, ka to "mīnējis" reisu nokavējušais pasažieris.

RĪGA, 5. oktobris — Sputnik. Nepatīkamā situācijā nokļuva Lux Express reisa pasažieri, kuri ceturtdien, 4. oktobrī devās no Sanktpēterburgas uz Tallinu. Gandrīz tūlīt pēc tā izbraukšanas kompānija saņēma tālruņa zvanu – nepazīstams cilvēks ziņoja, ka transporta līdzeklī ir spridzeklis, vēsta Sputnik Igaunija.

"Mēs par to operatīvi paziņojām policijai un sniedzām visu informāciju par zvanu," – pastāstīja AS "Eurolines" (Lux Express Group pārstāvis Krievijā) ģenerāldirektors Raits Remmels.

Autobuss tika apturēts pilsētā, sprādziena riska dēļ pasažieri tika evakuēti. Notikuma vietā ieradās aizvietojošais transports. Viena no autobusa pasažierēm, kuras sašutuma pilnā publikācija redzama Facebook, pastāstīja, ka pēc evakuācijas pasažieri bija spiesti gaidīt aizvietojošo transportu aukstumā vairāk nekā divas stundas. Pie tam bija aizliegts arī pamest notikuma vietu.

Abus autobusus rūpīgi pārbaudīja atbilstoši dienesti par iespējamu spridzekļu atrašanos tajā. Pārbaudes gaitā nekādi aizdomīgi priekšmeti netika atrasti. Pēc tam Lux Express tika dota atļauja turpināt reisu, pastāstīja Raits Remmels.

Viņš piebilda, ka vēlāk noskaidrojies: tālruņa zvans saņemts no numura, kas pieder vienam no reisa pasažieriem, kurš to nokavējis. Patlaban Lux Express turpina sadarboties ar policiju minētajā lietā.

Ziņu lente
0