Viedoklis

Veseris bumeranga lomā: Amerika brīdināta par Krievijai veltīto sankciju negatīvo ietekmi

© Sputnik / Максим БлиновKrievijas un ASV karogi
Krievijas un ASV karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunās pret Krieviju vērstās sankcijas kaitēs pašu ASV ekonomikai un starptautiskajai finanšu sistēmai, brīdināja amerikāņu eksperts. Toties tās nekādi neietekmēs Maskavas politiku.

Naftas cenu pieaugums, energoresursu deficīts, trieciens dolāram un starptautiskajai finanšu sistēmai — tādas būs ASV jauno pret Krieviju vērsto sankciju sekas, ir pārliecināts ASV analītiskā centra American Council for Capital Formation prezidents Marks Blumfīlds.

Žurnālā Fortune publicētais eksperta viedoklis liecina, ka jauni ierobežojumi likuma "Par ASV drošības aizsardzību pret Kremļa agresiju" ietvaros var nodalīt milzu kaitējumu Savienoto Valstu kompānijām, raksta radio Sputnik autore Jevgeņija Krasilova. Tās būs spiestas atteikties no kopprojektiem Krievijā, un tas negatīvi ietekmēs gan to uzņēmējdarbību, gan nodarbinātības līmeni ASV. Turklāt sankcijas pret KF finanšu kompānijām negatīvi ietekmēs pasaules finanšu tirgu. Kļūs grūtāk konvertēt dolāru citās valūtās, un tas savukārt novedīs pie nopietnām sekām visā starptautiskajā finansiālajā sabiedrībā.

Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova uzruna ANO Ģenerālās asamblejas 73. sesijā Ņujorkā - Sputnik Latvija
Lavrovs ANO: Rietumvalstis pasludinājušas sevi par "pasaules līderiem"

Tāpat eksperts brīdināja par vēl vienu faktoru — tamlīdzīgas ASV darbības var pamudināt uz tālāku satuvināšanos valstis, kas patlaban jau ignorē ASV sankcijas. Piemēram, iespējama tālāka Ķīnas, Irānas un Krievijas attiecību nostiprināšanās, ko ASV uzskata par nacionālās drošības apdraudējumu.

Toties ASV sankcijas noteikti neietekmēs Krievijas kompānijas, ir pārliecināts analītiķis. Tās turpinās darbu un sameklēs citus tirgus savu preču noietam. Sankcijas nemainīs arī Kremļa politiku.

Pašas sankcijas Marks Blumfīlds salīdzināja ar veseri un uzdeva saprātīgu jautājumu: vai ir vērts pūlēties sodīt Maskavu pat tādu cenu?

Ziņu lente
0