"Četras dienas pirms vēlēšanām": policija ierodas ar kratīšanu "Rīgas satiksmē"

© Sputnik / Sergey Melkonov"Rīgas satiksme"
Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī pirmdiena pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" darbiniekiem sākās uztraucoši – pie viņiem ar kratīšanu ieradās policijas darbinieki.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Uzņēmuma "Rīgas satiksme" pārstāvji apstiprināja policijas darbinieku klātbūtnes faktu birojā, kurš atrodas Vestienas ielā 35.

Policijas darbinieki veica procesuālās darbības, paziņoja "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane. Uzņēmuma birojā likuma sargi ieradās ap 10:00 no rīta un atradušies tur visu dienu. Kratīšana notikusi vairākos kabinetos, taču, vai tika konfiscēti kaut kādi dokumenti, pagaidām nav zinām.

Tāpat ir zināms, ka uzņēmuma darbiniekiem lika parakstīt rakstisku apņemšanos par informācijas neizpaušanu. Par to, kas kļuva par "Rīgas satiksme" kratīšanas iemeslu, pagaidām netiek ziņots.

Sociālajos tīklos pauž minējumus, ka, visticamāk, runa ir par skaļo krimināllietu, kas saistīta ar nanoūdeņa mahinācijām, kaut gan pērnā gada beigās Valsts policija ziņoja, ka lietas izmeklēšana jau ir izbeigta.

Otra un vairāk ticama versija ir saistīta ar drīzajām vēlēšanām un uz šī fona saasināto partiju cīņu.

Tā, piemēram, Rīgas mērs Nils Ušakovs jau atstājis sociālajos tīklos komentāru sakarā ar notikušo.

​"Kratīšana notiek tieši 4 dienas  pirms vēlēšanām, žurnālisti par kratīšanu tika informēti ātrāk, nekā Rīgas domes vadība. Komentēt kaut ko šajā gadījumā, manuprāt, ir pilnīgi lieki. Tāpat viss skaidrs. Gribētos tikai novēlēt VP (Valsts policijas) darbiniekiem saglabāt politisko neitralitāti," uzrakstīja Nils Ušakovs savā Twitter mikroblogā.

Spriežot pēc tā, kā šīs pirmdienas ziņas komentē citi sociālo tīklu lietotāji, Rīgas mēram ir gatavi piekrist daudzi.

​"6 dienas atlikušas: uz skatuves iznāk narkotikas, kratīšana, Sudraba ar motorzāģi… Un pirmdiena tikai pusē," norādīja Toms Kalnītis.

Savukārt politiskais stratēģis Jurģis Liepnieks analizē šīs pirmdienas notikumus un nonāk pie secinājuma, ka kratīšana būtu jāveic arī pie Ingūnas Sudrabas reklāmas autoriem.

​​"​Rīgas satiksmē"​ kratīšana. Hmm — dažas dienas pirms vēlēšanām Ekonomiskā policija nolēma kaut ko pakratīt nez cik gadus vecā nanoūdeņa lietā," uzdodas ar retoriskiem jautājumiem Liepnieks. Un pēc tam piedāvā vēl vienu iemeslu kratīšanai.

​​"​Es gan policijas vietā pakratītu Sudrabas reklāmas autoru birojus. Tie toč kaut ko lieto un jādomā Sudrabu arī uzsēdinājuši. Jābūt tak izmainītas apziņas stāvoklī, lai tādu reklāmu palaistu," ar ironiju norāda Liepnieks.    

Ziņu lente
0