Centners sprāgstvielas: Nīderlandē novērsts liela mēroga terorakts

© ROBIN UTRECHT / ANP / AFPNīderlandes policijas darbinieki
Nīderlandes policijas darbinieki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar džihādistu arestu saistītās kratīšanas laikā Holandes policija konfiscējusi ievērojamu daudzumu spridzekļu izgatavošanai piemērotu ķīmisko vielu.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Vairāk nekā simt kilogramus minerālmēslojuma, ko iespējams izmantot spridzekļu izgatavošanai, kā arī lielu daudzumu citu sprāgstvielu atklāja Holandes policija kratīšanas laikā pēc septiņu džihādistu aresta, vēsta Sputnik Igaunija.

Pēc policijas domām, aizdomās turamie grasījās sarīkot liela mēroga teroraktu kāda labi apmeklēta kultūras pasākuma laikā Nīderlandē, raksta BBC. Tāpat tiesībsargājošajām iestādēm ir pamats uzskatīt, ka aizturētie plānojuši vēl vienu teroraktu ar mīnētas automašīnas palīdzību.

Policija - Sputnik Latvija
Eiropas specdienesti sagaida teroristu uzbrukumus

Visi septiņi tika aizturēti Holandes policijas pretterorisma apakšvienības specoperācijas laikā Arnemas un Vērtas pilsētā ceturtdien 27. septembrī. Džihādistu — 18 līdz 34 gadus vecu vīriešu — grupu, pēc prokuratūras  domām, vadīja 34 gadus vecs Irākas kurdu izcelsmes vīrietis vārdā Hardi N. Policija norāda, ka aizturētie saistīti ar plašu ekstrēmistu tīklu, kuri plāno teroraktus Eiropā.

Kā jau iepriekš stāstīts, Eiropas Komisija nonākusi pie secinājuma, ka Eiropas pilsētas nav pietiekami pasargātas no teroraktiem. Par vienu no svarīgākajiem drošības pasākumiem EK uzskata "inovatīvu un neuzkrītošu norobežojumu uzstādīšanu, lai pasargātu pilsētas, nemainot to atvērtuma raksturu".

EK pamato piedāvātos pasākumus ar to, ka "teroristu uzmanības centrā arvien biežāk izrādās tādas sabiedriskas vietas, kā gājēju zonas, apskates vietas, transporta un tirdzniecības centri, koncertzāles un sabiedriskas vietas pilsētās". Pēc Briseles domām, šādi objekti ES ir "viegli ievainojami".    

Ziņu lente
0