Teologs: pāvesta vizīte atklāsmi Latvijas politiķiem nav dāvājusi

© Sputnik / Sergey MelkonovRomas pāvesta Franciska vizīte Latvijā
Romas pāvesta Franciska vizīte Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Universitātes profesors Valdis Tēraudkalns ieteica lētticīgajiem latviešiem necerēt uz to, ka pēc Romas pāvesta vizītes valstī kaut kas mainīsies uz labo pusi.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Teologs, Latvijas Universitātes profesors Valdis Tēraudkalns uzskata, ka Romas pāvesta vizīte nespēs izmainīt situāciju Latvijā. Savu viedokli viņš paziņoja radio Baltkom ēterā.

Tēraudkalns ieteica Latvijas iedzīvotājiem negaidīt nekādus uzlabojumus nedz sabiedrībā, nedz politiskajā sistēmā.

Pēc teologa sacītā, pāvesta vizīte spēj likt aizdomāties un izdarīt secinājumus katram Latvijas iedzīvotājam. Taču globālā nozīmē šis notikums visticamāk tiks izmantots populistiskiem prātojumiem.

Kā piemēru teologs minēja gadījumus, kad politiķi runāja par kristietības ienaidnieku organizācijām, kas izmanto un pat rīko dažādus seksa skandālus.

Romas pāvesta vizīte Latvijā - Sputnik Latvija
"Tā ir primitīva apbrīnošana": sociālie tīkli apspriež Romas pāvesta vizīti Latvijā

"Manuprāt, tas viss ir vienas vienīgas muļķības. Žēl uz to noskatīties. Kas tam tic? Laikam, vienmēr atradīsies šādi cilvēki," — teica Tēraudkalns.

Prezidenta cerības un pāvests

Romas Pāvests Francisks apmeklēja Latviju 24. septembrī, Baltijas valstu neatkarības simtajai gadskārtai veltītās vizītes ietvaros.

Uzstājoties ar sprediķi Rīgas pilī, Francisks apsveica Latviju ar 100. gadadienu un aicināja visus iedzīvotājus strādāt brīvības labā un iemācīties skatīties tālāk par savām interesēm. Solidaritāti, no nes cilvēku spēja pacelties pār savām interesēm, pāvests nosauca par pamatu vēstures veidošanai konfliktu un spriedzes apstākļos. Pēc viņa sacītā, tie, kas pagātnē tika uzskatīti par pretiniekiem, spēj sasniegt vienotību, lai radītu jaunu dzīvi.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis pastāstīja pāvestam, ka daudzi latvieši cieš no nabadzības, kas nes emigrāciju un cilvēcisko attiecību sabrukumu. Vējonis norādīja, ka cer uz to, ka pāvesta Franciska vizīte kļūs par spēcīgu impulsu Latvijas iedzīvotājiem ceļā pie cieņas, brīvības un taisnīguma, kā arī stiprinās sabiedrību un valsti.

Pāvests Francisks apmeklēja Baltijas valstis pirmo reizi. Pirms viņa vēsturiskā vizītē Baltijas republikās pēc PSRS sabrukuma 1993. gadā ieradās Pāvests Jānis Pāvils II. Rīgā viņš viesojās 8. septembrī.

Romas pāvesta Franciska apustuliskā vizīte Baltijas valstīs sākās 22. septembrī. Vispirms viņš apmeklēja Lietuvu. Pēc tam Francisks devās uz Latviju un braucienu noslēdza Igaunijā. Vatikānā viņš atgriezās 25. septembrī.    

Ziņu lente
0