Vētra Latvijā: vairāk nekā simt izsaukumi ugunsdzēsējiem, vairāk nekā tūkstoš atslēgumi

© pixabay / ykaiavuNogāzts koks
Nogāzts koks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešdien vēja brāzmas atsevišķos rajonos sasniedza 30 m/s. Piektdien Latvijā no jauna gaidāma vētra, kas, iespējams, būs vēl stiprāka.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Vētra, kas vēlās pāri Latvijai trešdien, sagādājusi lielas raizes gan iedzīvotājiem, gan glābējiem.

Ugunsdzēsēji saņēmuši vairāk nekā simt izsaukumus, lielākoties sakarā ar vēja brāzmās kritušiem kokiem. Dažās pilsētās aizlauztie zari un nogāztās ceļazīmes nodarījušas kaitējumu automašīnām.

"VUGD atgādina — ja nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, zvani 112!" — ziņoja Ugunsdzēsības un glābšanas dienests savā lapā Twitter.

​Spēcīgā vēja dēļ cietušas elektrības pārvades līnijas — fiksēts vairāk nekā tūkstotis avārijas atslēgumu, visbiežāk — Latgalē. Meteorologs Jānis Trallis atgādināja, ka iepriekš tik būtiski elektroenerģijas padeves traucējumi bija vērojami aizvadītā gada augustā.

​Uzņēmums "Sadales tīkls" atgādina: ja elektrotīklā reģistrēta avārija, klients automātiski saņem SMS vai elektronisko vēstuli. Ja klients vēl nav parakstījis iesniegumu par šādas informācijas saņemšanu, pakalpojumu iespējams pasūtīt pa tālruni 8403.

Videonovērošanas sistēmu kameras fiksējušas ātru ūdens līmeņa celšanos. Jānis Trallis vērtēja, ka šodien ūdens līmenis Liepājā un Rīgā var pieaugt.

​Speciālists pastāstīja, ka atsevišķos valsts rajonos vēja brāzmas sasniegušas 30 m/s. Laikapstākļu dēļ Rīgas osta bija slēgta, Liepājā darbs bija ierobežots, vēsta lsm.lv.

​Laika prognoze piektdien ir vēl skumīgāka — no rīta Rīgas jūras līča piekrastē vēja brāzmas var sasniegt 35 m/s.

"Prognozes pagaidām ir neskaidras. Ciklons virzīsies strauji, piektdienas pēcpusdienā gaidāms mierīgs laiks," — ziņo Trallis.

​Vētrā cietusi arī Lietuva un Igaunija. Igaunijā stihija bojājusi elektropārvades līniju valsts dienvidrietumos un salās, ierobežota gaisa un prāmju satiksme, vēsta Sputnik Igaunija.

Lietuvā bez elektrības palikuši vairāk nekā divdesmit tūkstoši iedzīvotāju, ziņoja Sputnik Lietuva.    

Ziņu lente
0