Holandiešu karavīri nosaluši mācībās Norvēģijā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasNATO
NATO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO mācības Trident Juncture, lielākās 16 gadu laikā, noritēs no 25. oktobra līdz 7. novembrim. Tajās piedalīsies visu veidu bruņotie spēki – aptuveni 40 tūkstoši karavīru no 31 valsts.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Holandiešu karavīri, ieradušies Norvēģijā, lai piedalītos NATO mācībās Trident Juncture, bija spiesti patstāvīgi iegādāties ziemas formastērpus. Nīderlandes Aizsardzības ministrija neparedzēja, ka šajā gada laikā Norvēģijā būs vēss, ziņo RT, atsaucoties uz avīzi Aftenposten.

Nīderlandes Aizsardzības ministrijas valsts sekretāre Barbara Visera pakaidroja, ka rudens mācībās Lietuvā silts apģērbs karavīriem neesot bijis vajadzīgs, tāpēc siltie komplekti nav iepirkti arī manevriem Norvēģijā.

Armijas bāzes radars - Sputnik Latvija
Krievijā pastāstīja, kā atbildēs uz NATO militārajām mācībām Norvēģijā

Visera piebilda, ka kareivjiem, kuri izdevuši savus līdzekļus ekipējuma iegādei, tiks izmaksātas kompensācijas 1000 eiro apmērā.

NATO mācības Trident Juncture, lielākās kopš 2002. gada, notiks Norvēģijā un tuvējos Ziemeļatlantijas un Baltijas jūras rajonos oktobrī un novembrī. Tajās piedalīsies aptuveni 40 tūkstoši karavīru no vairāk nekā 30 valstīm — ne tikai NATO dalībvalstis, bet arī militārā bloka partneri. Plānots, ka manevros tiks izmantoti līdz 10 tūkstoši transporta līdzekļu, 120 lidaparāti un 70 kuģi. NATO valstu spēki jau sākuši ierasties Norvēģijā. NATO apvienoto spēku Eiropā komandieris Kērtiss Skaparoti paziņoja, ka manevri Trident Juncture kļūs par alianses iespēju demonstrāciju no Krievijas savaldīšanas viedokļa.

Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieks, Krievijas pārstāvis Arktiskajā padomē Vladimirs Barbins, komentējot gaidāmos manevrus, paziņoja, ka Krievija uz tiem neatbildēs — tā sniegs atbildi ar diplomātiskiem un militāriem pasākumiem, uzsvēra diplomāts.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka gaidāmie manevri acīmredzami vērsti pret Krieviju un NATO karavīri Norvēģijā piedalīsies arī uzbrukuma operācijās.    

Ziņu lente
0