Politika

Diagnoze – "nav inficēts ar rusofobijas vīrusu": cīņa ar nevēlamajiem Latvijā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasFasebook
Fasebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Politikāņu melnajā sarakstā iekļūst cilvēki ar aktīvu pilsonisko pozīciju, kuri atļāvušies nebūt sajūsmā par varu," – paziņoja Saeimas deputāta kandidāts Ruslans Pankratovs.

RĪGA, 27. septembris — Sputnik. Latviešu politologs, politiskās apvienības "Par alternatīvu" priekšvēlēšanu saraksta līderis Einārs Graudiņš paziņoja, ka 25. septembrī tika bloķēts viņa personīgais konts sociālajā tīklā Facebook, kurā 13. Saeimas deputāta kandidāts publicēja savus rakstus, aprakstus, televīzijas interviju fragmentus un komentēja notikumus.

Jāpiebilst, ka jau nākamajā dienā lapa tika atbloķēta.

Пресс-конференция мэра Вентспилса Айварса Лембергса - Sputnik Latvija
Politika
Lembergs: Rīgas latviskošanā Ušakovs pārspēs nacionālistus

Tomēr Graudiņš sava konta bloķēšanu uzskata par provokāciju. Pēc viņa domām, šāds solis ir izdevīgs Latvijas valdībai. Savukārt deputāta kandidāts no partijas "Par alternatīvu" Ruslans Pankratovs pauda pārliecību: šīs darbības vērstas uz priekšvēlēšanu kampaņas un godīgu vēlēšanu destabilizāciju.

Pankratovs paskaidroja, ka Graudiņš, latviešu inteliģences pārstāvis, atšķirībā no daudziem citiem, ar rusofobijas vīrusu nav inficēts. Politķis atgādināja, ka Graudiņš ir domājošs cilvēks, kurš vēl savai valstij uzplauksmi, mieru, stabilitāti, neatkarīgu politiku un labas kaimiņattiecības.

Politiskās apvienības "Par alternatīvu" līdera uzskati varēja samulsināt Latvijas varasvīrus, un viņi sāka grozīt atbilstošos kloķus, lai vājinātu politologa ietekmi priekšvēlēšanu cīņā. Taču, pēc Pankratova domām, "Par alternatīvu" itin labi spēj apsteigt Latvijas Krievu savienību.

"Mēs gaidījām jebkādas netīras metodes un provokācijas, taču tāda cīņas metode ar konkurentiem, protams, pārsteidza. Politikāņu melnajā sarakstā iekļūst cilvēki ar aktīvu pilsonisko pozīciju, kuri tikai atļāvušies nebūt sajūsmā par varu vai apšaubīt Amerikas varenību. Sods nāk tūlīt pat," - uzsvēra deputāta kandidāts.

Kāds tam sakars ar Džoharu Dudajevu

Iespējams, "Par alternatīvu" līderis radījis elites neapmierinātību, kad partija uzsāka konfrontāciju ar varu. Nesen apvienība "Par alternatīvu" oficiāli paziņoja, ka tiek sākta parakstu vākšana par Džohara Dudajeva vārdā nosauktās ielas Rīgā pārdēvēšanu.

Tā ir apvienības atbilde uz "Saskaņas" līdera, Rīgas mēra Nila Ušakova vārdiem par to, ka rīdzinieki nevēlas mainīt ielas nosaukumu. Mērs atsaucās uz socioloģiskās aptaujas rezultātiem.

Taču Pankratovs atzīmēja, ka visi iedzīvotāji, arī pats mērs savas valdīšanas pirmajā gadā atbalstīja plāksnīšu nomaiņu.

Politiķis pauda, ka ar laiku prioritātes ir pavērsušās diametrāli pretējā virzienā un nav nekāds brīnums, ja Vecrīgas ieliņas tagad nesīs ASV štatu vai senatoru, piemēram, Džona Makeina vārdu, jo tādus nosaukumus dot ir daudz izdevīgāk, nekā saukt ielas Mihaila Tāla vai Vijas Artmanes vārdā.

Акция в защиту русских школ в Риге. 2 июня 2018 г. - Sputnik Latvija
Pankratovs: vardarbīga asimilācija Latvijā sarauj sakarus ar senčiem

"Kaut nu tikai ielu pietiktu. Protams, es jokoju, taču citādi par to ārprātu runāt nevar. No savas puses gribu apliecināt vienkāršajiem rīdziniekiem un bēdīgi slavenās ielas iedzīvotājiem, ka "Par alternatīvu" spers visus iespējamos un neiespējamos soļus, lai īstenotu ieceri — mainītu Džohara Dudajeva ielas nosaukumu. Parakstu vākšana ir sākusies. Tiklīdz rīdzinieki paudīs savu gribu, nodosim iniciatīvu Rīgas domē. Vēlamies arī oficiāli vērsties Krievijas Federācijas tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu sniegt informāciju par Dudajeva biogrāfiju. Partija "Par alternatīvu" — jauns politiskais spēks, spēj novest šo darbu līdz loģiskām beigām. Informēsim sabiedrību par spertajiem soļiem un panākumiem, par ko es un mani biedri ne mirkli nešaubāmies," — apliecināja Pankratovs.    

Ziņu lente
0