Globāla sazvērestība: katrs otrais Latvijas iedzīvotājs tic "Pasaules valdībai"

© Pixabay / ComfreakPlanēta Zeme
Planēta Zeme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Pasaules valdības" teorijas piekritēju lielākais skaits sastopams starp partiju "No sirds – Latvijai" un "Saskaņa" vēlētājiem, mazākais – starp Latvijas Krievu savienības piekritējiem.

RĪGA, 27. septembris - Sputnik. Katrs otrais Latvijas iedzīvotājis ir pārliecināts — "Pasaules valdība" pastāv. Par to liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauja, stāsta centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Mazliet vairāk nekā puse iedzīvotāju (52%) uzskata, ka pasaulē pastāv kāda organizāciju vai cilvēku grupa, kurai ir ietekme uz visiem pasaules procesiem un kura kontrolē daudzu pasaules valstu valdību darbu (t.i. "pasaules valdība"). Tikai 20% ir pārliecināti, ka tāda nepastāv," — paziņoja Kaktiņš savā lapā Twitter.

​Pie tam 28% respondentu nevarēja sniegt konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Interesanti ir arī tas, kāda ir dažādu partiju piekritēju attieksme pret "Pasaules valdības" teoriju.

"Kā redzams, vispārliecinātākie par to ir NSL, Saskaņas un KPV LV atbalstītāji. Tiem cieši uz pēdām min LRA un Attīstībai/PAR fani.:)," — uzrakstīja sociologs.

​Vismazāko atbalstu "Globālās sazvērestības teorija" guvusi starp Latvijas Krievu savienības piekritējiem — 48%. Taču arī starp  LKS vēlētājiem tikai 18% ir pārliecināti, ka nekādas "Pasaules valdības" nav.

Lielākais skaits respondentu, kuri apņēmīgi noliedza vispasaules valdības pastāvēšanas iespēju, meklējams starp Latvijas reģionu apvienības un Jaunās konservatīvās partijas pārstāvjiem — pa 27%,

Iepriekš vēstīts, ka katrs desmitais valsts iedzīvotājs tic horoskopiem, vairāk nekā puse tos lasa.    

Ziņu lente
0