Neriskējiet: jogurts izrādījies ne īpaši veselīgs produkts

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasМолочный завод
Молочный завод - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas pētnieki pārbaudījuši jogurtu saturu un klasificējuši to kā saldpiena produktus.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Britu zinātnieki secinājuši, ka veikalos pārdotajos jogurtos ir daudz vairāk cukura, nekā domā cilvēki, kuriem ir veselīgs dzīves veids, vēsta Sputnik Azerbaidžāna.

Katrs no mums ir pieradis uzskatīt, ka cilvēki, kuri bieži uzturā lieto jogurtu, saudzē savu veselību, jo tas neļauj uzņemt lieko svaru. Viss izrādījies tieši pretēji. Lielbritānijas zinātnieki nolēma pārbaudīt cukura saturu 900 jogurtos. Pētījums parādīja, ka jogurtos ir daudz vairāk cukura, nekā cerēts.

Молочный завод - Sputnik Latvija
Grieķija vēlas aizsargāt savu jogurtu Eiropas tirgū

Piemēram, visvairāk cukura tika atrasts jogurta desertos – vidēji 16,4 grami uz 100 gramiem produkta. Savukārt 13,1 gramu cukura viņi atrada organiskajos jogurtos.

Neskatoties uz to, pat pēc šīs pārbaudes zinātnieki nolēma neieteikt cilvēkiem atteikties no jogurtiem. Par iemeslu tam kalpo tas, ka cilvēku apziņā jau ir izveidojies uzskats, ka tas ir skābpiena produkts, kaut gan patiesībā tas ir jāsauc par saldpiena produktu. Savukārt dietologi iesaka cilvēkiem pašiem gatavot jogurtus mājas apstākļos – vienkārši sagatavot skābējumu un pievienot tam svaigus augļus.

Ziņu lente
0